După mai mulți ani  în care au încercat să ocolească subiectul, specialiștii de la Direcția pentru Alimentație Publică (FDA) din Statele Unite a recunoscut, în sfârșit, că puiul de crescătorie conține arsenic, o toxină care poate cauza cancer pulmonar sau al vezicii urinare.În doze mari, spun cei de la FDA, arsenicul din puiul de crescătorie poate fi fatal corpului uman.

”Direcția a anunțat că recent a efectuat un studiu pe 100 de pui și a detectat arsenic prezent în doze mari în ficatul păsărilor tratate cu 3-Nitro, comparativ cu puii care nu sunt tratați. Compania farmaceutică Pfizer a anunțat retragerea produselor 3-Nitro de pe piață în iulie, pentru ca producătorii să poată face tranziția către alte tratamente pentru pui”, a anunțat publicația  The Wall Street Journal.

Evident așteptăm  și punctul de vedere al ANSVSA din Romănia, care să ne precizeze care este situația reală a puilor vănduți pe piața romănească. Din experiențele noastre ca jurnaliști vă putem spune că o să așteptăm mult și bine, între timp pui injectați cu antibiotic sau alte substanțe ne vor afecta serios sănătatea. Dar pe cine mai interesează în țara asta de sănătatea oamenilor? (Jurnal)