Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, E. S. Mark Gitenstein, alături de familie şi de membri ai organizaţiei americane „Corpul Păcii”, au participat voluntar la construcţia unei locuinţe pentru opt persoane cu deficienţe mentale şi asociate, în comuna Izvoarele din judeţul nostru. Acţiunea de voluntariat a avut loc în Ajunul Crăciunului, pe şantierul deschis de către Fundaţia Habitat for Humanity România.

Alături de ambasadorul SUA, de soţia Libby şi de cei trei copii (Ben, Sarah şi Rebecca), pe şantierul din Izvoarele au mai participat reprezentanţi ai autorităţilor locale: subprefectul judeţului, Daniel Alexandru Fiţa, Alin Bănică Stanciu – primarul comunei Izvoarele, Ionel Muscalu – manager public al judeţului Giurgiu.

Într-o scurtă pauză, ambasadorul american ne declara: „Este o obişnuinţă pentru familia mea ca, în preajma sărbătorilor, să participăm la acţiuni de voluntariat. ªi în Statele Unite, şi aici, în România, am participat la acţiuni pentru sprijinul celor care nu au o locuinţă, şi sunt nevoiţi să doarmă în stradă, astfel că sunt interesat de misiunea Habitat for Humanity de a ajuta familiile să locuiască mai bine, să locuiască decent, şi mă bucur că pot face acest lucru şi pentru oamenii în nevoie din judeţul dumneavoastră”, a încheiat Mark Gitenstein.

La rândul său, subprefectul Daniel Fiţa, ne declara: „Colaborez cu cei de la Habitat for Humanity încă de la formarea acestei organizaţii, la Beiuş. Am venit cu plăcere să ajut şi aici, la Izvoarele, pentru a putea finaliza casa protejată pentru persoanele cu dizabilităţi. În mod sigur, acţiunile mele de voluntariat nu se vor încheia aici”, a mai precizat subprefectul Fiţa, înainte de a se întoarce la lucru.

Locuinţa protejată de la Izvoarele a fost începută în luna septembrie, şi este un proiect pilot pentru Habitat for Humanity România. Construcţia va avea 170 metri pătraţi, este proiectată special pentru persoanele cu dizabilităţi, va avea patru dormitoare, trei băi dotate cu echipament special, o bucătărie şi o cameră de zi. Scopul acestui proiect îl reprezintă creşterea calităţii vieţii persoanelor cu deficienţe şi crearea unui model de intervenţie în cazul acestor persoane defavorizate care trăiesc în condiţii improprii. Iniţiatorii proiectului speră ca, până la finalul primului trimestru al anului viitor, locatarii căsuţei protejate să se poată muta la Izvoarele.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here