Primul consilier local care s-a opus fățiș acordării unui sprijin financiar pentru Mănăstirea Sf. M. M.  Gheorghe în recenta ședință a Consiliului ocal Giurgiu, a fost tocmai cel ce poartă numele acestui sfânt,  Gheorghe Spoială! Acesta a precizat printre altele, în expunerea sa: Domnule primar când acordăm acești bani ar trebui să ținem cont că Giurgiu ca și întreaga țară trece printr-o perioadă foarte grea a existenței sale. Sunt de acord să sprijinim cu bani pe cei cu nevoi speciale, dar ca să dăm 2 miliarde de lei pentru o singură etapă dintr-o lucrare unde nu se face nimic mi se pare anormal! În zona unde se construiește mănăstirea (n.r. dincolo de Dunăreana) nu este populație și nici nu știm dacă va avea vreodată enoriași! Atunci, de ce să-i dăm bani de la Primărie doar așa pentru că stă acolo Episcopul Ambrozie?! Luăm bani foarte mulți de la populație dar de ce să-i dăm acolo, pentru că tot nu se finalizează construcția cu ei! Vă propun să amânăm proiectul întrucât nici nu știm cum vor fi utilizați acești bani. Nu e normal să punem taxe și impozite pe populație ca să dăm bani la Mănăstire, care nici nu cred că se va finaliza vreodată acolo!… Nu este un monument istoric sau laic domnilor, el a plecat de la zero! Nu este o construcție care a fost monument vreodată în viața lui pentru ca să-l susținem noi”.

Poziția liberalului Gheorghe Spoială a fost întărită și de colegul său de partid Marian Măroiu care a declarat la rândul său:  Nu mi se pare normal domnule primar ca într-un oraș sărac să crească în fiecare zi biserici! Aceși bani, 2 miliarde de lei, sunt banii contribuabililor și nu ai Primăriei sau Consiliului local!

În susținerea inițiativei primarului Nicolae Barbu a sărit, cum era de așteptat, consilierul independent (?), Ionel Dinu, actualmente președinte al Fundației Mișcarea Populară Giurgiu, încercând să plătească  probabil, în acest mod, o poliță, foștilor săi colegi de partid. Pe tonul filosofic arhicunoscut, cu demonstrații de vaste cunoștințe, profesorul de istorie veche, a declarat printre altele: Biserica este necesară domnilor consilieri. Este normal să ținem cont de divinitate! Să trăiți 125 de ani domnule Măroiu, dar cred că nu veți fi împărtășit înainte de înmormântare! Să fim solidari domnilor colegi și să ținem în viață monumentele. Câte ajutoare s-au dat în vechiul mandat de primar către biserici și la câte v-ați opus atunci domnule Măroiu? Eu îmi aduc aminte că pe vremuri votați ajutoarele pentru biserici…O dovadă că deși aparent vicepreședintelui PMP nu îi este frică de nimeni, îi cam țâțâie posteriorul de eventualele afcurisenii ale reprezentanților Bisericii! (C. Heliade)

 

 

8 COMENTARII

 1. Asta este jaf pe fata, biserica nu plateste impozite, colecteaza bani fara chitanta iar pentru noi prostii de rand asta se numeste evaziune, este finantata si de stat si mai au nesimtirea sa ceara bani sa construiasca biserici si manastiri?
  Ambrozie se plimba prin Dubai, este cazat la cele mai scumpe hoteluri, sta pe saci de bani si doreste ca noi sa le sponsorizam viata de lux. Ne-am saturat de cladiri in care slujesc niste escroci in sutana, construiti cantine pentru cei sarmani, azil de batrani lucruri folositoare unei societati bolnave, sarace. Dumnezeu nu este neaparat cocotat pe niste ziduri de biseri, Dumnezeu este in sufletul si mintea fiecaruia dar mai ales in faptele noastre. Nu ne mai inbecilizati cu ajutorul bisericii.

 2. Dorim sa stim si noi actele caritabile, actiunile bisericii pastorite de Ambrozie in Giurgiu?…. Ne sunt prezentate la stiri faptele adevaratilor preoti care cu ajutorul oamenilor din comunitate au construit case pentru copii orfani, pentru familiile cu probleme. Preoti care au in grija acesti copii , se ocupa de educatia lor de hrana lor , de viitorul lor. Acolo este Dumnezeu mai mult decat in oricare cladire fara suflet numita biserica sau manastire , care nu reprezinta altceva decat un nou loc de munca pentru un slujitor al propriilor lor interese.

 3. Domnilor chiar am inbeunit cu constructia de biserici. Scoli, azile de batrini, gradinite, strazile sunt neasfaltate, apa potabila nu este in tot orsul si noi dam bani cu nemiluita la biserici. Crede oare ca pentru prostiile care le fac ii iarta Dumnezeu? Hai sa mai terminam cu bisericile si sa ne mai intoarcem fata si catre cei sarmani.

 4. A lua bani de la gura populatiei si a-i da cadou Bisericii(indiferent de motiv sau de conjunctura electorala) nu e doar o lipsa de respect pentru cei care ne-au votat.E UN FURT !
  Cu totul altceva ar fi sa consultAM in prealabil populatia : „vreti ca resursele si asa limitate ale judetului sa fie in exclusivitate directionate spre infrastructura ( strazi , apa potabila , canalizare,…) sanatate ( spitale , medicamente….) …etc SAU VRETI CA ACESTI BANI SA FIE „INJUMATATITI ” DE BISERICA ?

 5. Va rugam ca in numele nostru al cititorilor sa ne oferiti o lista cu preotii care fac donatii care sunt implicati in actiuni umanitare. Cu exceptia a 3-4 preotii, ceilalti in viata lor nu au donat nimic. Pleaca cu sacosile pline de la pomeni, mancare pe care o arunca la animale in timp ce zeci de batrani si copii mor de foame. Politicieni niste escroci care au nevoie de alti escroci in speta preotiii pentru a le face campanie electorala. Ii vedeti pe politicieni in campanie cum isi lasa balele pe toate icoanele, cum pupa toate osemintele pentru a da impresia de buni crestini. Un popor care ne lasam sefuit, mintit de toti escrocii in numele credintei.

 6. Nu mai cersiti in numele lui Dumnezeu, escrocilor. Dumnezeu nu are nevoie de banii nostri si de zeci de picturi neinsufletite, are insa nevoie sa ne aratam credinta prin faptele noastre ajutandu-i pe cei sarmani, iubind, tolerand, respectand. Nu finantand cladiri in care se adapostesc asa zisi preoti care stau toata viata cu mana intinsa la pomana. Sa se implice in viata acestui oras sa se duca sa dea de pomana prin azilele de batrani, prin casele de copii. Sa faca meditatii gratuite pentru copii sarmani, sa ii invete sa citeasca si sa scrie, sa faca vizite in spital pentru a alina suferinta celor intre viata si moarte. Nu le mai dati din banii nostri nimic domnule Barbu, acei bani nu sunt ai dumneavoastra sunt ai nostri ai comunitatii, terenuri de tenis , de fotbal , piste pentru biciclisti, strazi, proiecte, investitii asta trebuie sa faceti nu sa va cumparati credinta si voturile pe banii nostri

 7. Cat de ipocrit sa fii încât sa-ti verși atâta venin către Biserica? Cât de ipocrit sa fii sa crezi ca fondurile alocate bisericilor vaduvesc construcția de centre sociale, străzi, spitale etc. Biserica face acțiuni sociale pe care oricum nu le vede nimeni pt ca nu este in trend sa apreciezi aceste lucruri. In trend sub in schimb jigniri la adresa preoților, celor care merg la biserica. Ca simplu om ma bucur mult ca jignirile adresate Bisericii sunt făcute aici, intr o lume virtuală care din păcate pe mulți i a rupt de realitate. Nu Biserica a oprit statul sa construiască spitale, ci incapacitatea unora de a-si face datoria atunci cand ajung in funcții. Cu toate acestea, biserica a reușit sa ridice centre in care sunt ocrotiți oamenii care au nevoie de ajutor. Si la Dvs in județ Domnilor ( poate ar fi trebuit sa scriu cu „d”) Biserica a făcut lucrurile acestea, insa va e greu sa vedeți. Chiar nu știți ca este un medic de familie in oraș care funcționează intr un cabinet medical înființat de Episcopia din Giurgiu, dotat cu tot ceea ce este necesar. Mergeți si vedeți câți oameni, mulți neasigurați, beneficiază de îngrijire. V ați gândit dacă Biserica, de care v ați folosit de multe ori nu ar mai răbda bădărănia si ipocrizia voastră si ar face o selecție? Din fericire sunt multi oameni care înțeleg si rolul si rostul Bisericii. Omul bun vede lucrurile bune..,, aici…. nu e cazul!

 8. Nu aduce nimeni acuze gratuite Biserici ca institutie ci majoritatii escrocilor care o populeaza si care fara rusine, frica de Dumnezeu imbraca haina preotiei. Actiunile fetelor bisericesti la Giurgiu sunt putine aproape nesemnificative in functie de sumele de bani coloale pe care stau fetele prea sfinte ale Parohiei Giurgiuvene. Iar putinele actiuni nu sunt mediatizate intrucat biroul de presa al Episcopiei Giurgiu este sublim dar lipseste cu desavarsire. M-am uitat cu scarba cum Liviu Dragnea a primit ordinul „Sfinții Martiri Brâncoveni din partea patriarhului Daniel , vi se pare moral, crestineste ?
  Ce exemplu mai elocvent doriti pentru a constata ca escrocii care conduc biserica sunt agenti electorali, ca aceasta institutie sfanta a fost transformata intr-un SRL, ca interesele financiare sunt cele care domina. Realitatea vorbeste de la sine, nu avem nevoie de impostori pentru a fi bun crestini, avem nevoie de suflet, constiinta, morala crestina, piosenie, smerenie si dorinta de a citi invataturile sfintilor crestini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here