Mărioara Velicu, vicepreședinte al PNL și copreședinte al ACL Giurgiu, din partea fostului PDL, a analizat  pe larg, în cadrul unei conferințe de presă, vineri, 17 octombrie, actuala stare în care se află agricultura românească, dar și alte aspecte legate de nivelul de trai al populației, care decurg din cea mai importantă ramură a economiei românești.

Pentru a ieși din actuala situație negativă în care a ajuns agricultura țării, ca și întreaga economie, a declarat Mărioarea Velicu, ar fi foarte potrivit ca românii să opteze pentru șansele pe care le oferă proiectul ”România lucrului bine făcut!” În proiectul lui Klaus Iohannis  se găsesc soluții care să conducă la modernizarea agriculturii și a satului românesc. Începutul se va face cu reglementarea proprietății, stimularea coagulării suprafețelor agricole în vederea dezvoltării firmelor agricole. Reducerea impozitelor și a taxelor agricole, alături de TVA, ar spori șansa promovării produselor românești în străinătate. În plus, agricultura are nevoie și de acordarea unor facilități pentru dezvoltarea fermelor zootehnice și a celor familiale, ferme care să aibă și suprafețe agricole în vederea creșterii animalelor. România are nevoie și de un sistem național de colectare a produselor agricole de la producătorii individuali, și de dezvoltarea unor microfabrici de procesare a produselor de la fermieri. Din păcate, după revoluție în țara noastră taxele și impozitele din agricultură nu s-au reinvestit niciodată, ele au fost date de guvernați sub forma pomenilor electoarale! Personal am o activitate liberală, și pot să vă asigur că de 11 ani mă lupt să le dau românilor mâncare mai ieftină, dar nu reușesc întrucât mă omoară taxele și impozitele. Ele mă opresc să pot să le fac aceste produse competitive!

În intervenția sa Mărioara Velicu a mai menționat :  Pentru dezvoltarea României, avem nevoie de un președinte primar, așa cum este Klaus Iohannis, primarul care a făcut ca în județul său șomajul să fie zero! Îmi doresc o mare schimbare în România întrucât vreau ca agricultura și satul românesc să se dezvolte iar copiii să ne rămână în țară și să nu mai plece afară pentru că se simt paria societății! Ca om care am văzut aproape toate țările din Uniunea Europeană, și nu numai, pot să declar cu mâna pe inimă că nicăieri nu am văzut pământ mai bun și oameni mai harnici ca în România! Din păcate cei care ne-au condus timp de 20 de ani, și se știe bine cine, nu i-a ajutat cu nimic pe oameni! Șansa românilor este acum în mâna lor, ei vor decide pe 2 și respectiv 16 noiembrie viitorul agriculturii, al copiilor noștri și al întregii României, iar dacă nu vor un partid stat, așa cum este PSD, atunci eu îi sfătuiesc să-l voteze pe Klaus Iohannis.

Heliade CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here