Florin SerbanDin ce în ce mai des, pe un grup de facebook, denumit generic „Vocea Comunei Daia”, apar o sumedenie de informaţii cu privire la proiectul de alimentare cu apă a comunei, dar şi de impementarea proiectului legat de construirea platformei de colectare a gunoiului de grajd. Conform celor declarate de primarul comunei, Adrian Florin Şerban, toate aceste informaţii sunt eronate.

„Pentru o corectă informare a locuitorilor comunei, vreau să menţionez faptul că nu am avut, în prima jumătate a lunii, cel puţin, absolut nicio întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării sau cu reprezentanţii firmei ce a realizat o parte din această lucrare de alimentare cu apă a comunei. Din acest motiv, atât eu, cât şi instituţia pe care o conduc se delimitează de cele prezentate în respectivul grup de facebook”, ne spunea primarul Adrian Şerban.

Care este scopul…?

Adevăratele motive pentru care se încearcă această dezinformare sunt legate, crede edilul comunei, de modul în care fostele conduceri ale Primăriei au administrat banul public.

„De asemenea, ţin să reamintesc faptul că instituţia noastră a fost nevoită să solicite o expertiză tehnico-economică a proiectului de alimentare cu apă, în vederea stabilirii prejudiciului adus comunei noastre de către fostele administraţii. Expertiza ne este necesară ca urmare a deciziei Curţii de Conturi, după un control efectuat anul trecut, când s-a constatat un prejudiciu de ordinul a câtorva miliarde de lei vechi”, a mai precizat primarul comunei Daia.

Legat de o altă problemă  cu care se confruntă Primăria  Daia, este vorba despre platforma de colectare a gunoiului de grajd, primarul Adrian Florin Şerban a ţinut să precizeze: Ea nu reprezintă o groapă de gunoi menajer, aşa cum mulţi cetăţeni de rea credinţă lasă să se înţeleagă, ci reprezintă un spaţiu de depozitare temporară a gunoiului de grajd produs de animalele crescătorilor din comuna Daia. Ulterior, acesta poate fi folosit ca şi îngrăşământ pentru terenurile agricole, un proiect bine primit de către fermierii locali – a mai precizat primul edil al comunei.  

(Florian T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.