În ziua de 30 iunie, poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu au probat activitatea infracţională a lui P. G., de 43 ani , din comuna Floreşti –Stoeneşti, judeţul Giurgiu şi P.  M., de 39 ani, din municipiul Bucureşti, care în perioada octombrie 2009 – iunie 2011, în calitate de administratori la o societate din comuna Floreşti –Stoeneşti, judeţul Giurgiu, au încasat sume de bani din vânzarea deşeurilor metalice, fără a înregistra aceste operaţiuni în evidenţele contabile ale societăţii.

În fapt, în perioada menţionată, administratorii societăţii au comercializat deşeuri metalice către diferite firme de pe teritoriul României, a căror contravaloare a fost încasată prin contul bancar al societăţii fără ca aceste operaţiuni să fie înregistrate în evidenţele financiar-contabile şi în declaraţii fiscale, venituri pentru care nu s-au calculat înregistrat şi virat impozitele şi taxele aferente bugetului de stat în sumă de 16.250.000 lei.
Prejudiciul cauzat a fost stabilit de către comisarii Gărzii Financiare pe baza extraselor de cont bancar ale societăţii şi a declaraţiilor fiscale.
Pentru mascarea întregii activităţi infracţionale, reprezentanţii firmei în cauză au cesionat societatea, împreună cu întreaga evidenţă contabilă unor cetăţeni străini, extracomunitari.
Faţă de cei doi administratori ai societăţii comerciale Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu a dispus începerea urmăriri penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
Ulterior, în cauză au fost administrate noi probe, iar în ziua de 21.08.2013, în urma analizării cauzei cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, învinuiţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de Ordonanţe emise de I.P.J. Giurgiu, urmând ca în data de 22.08.2013, să fie prezentaţi instanţei de judecată în vederea emiterii mandatelor de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here