politia-de-frontiera2Marți 26 mai, la ora 02.20, poliţiştii de frontieră  giurgiuveni au efectuat formalităţile specifice, pe sensul de intrare în ţară, persoanelor dintr-un autocar care efectua curse pe ruta Turcia – România.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit sub scaunele pasagerilor, în mai multe pungi din plastic, 95 perechi pantofi sport, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că bunurile aparţin cetăţeanului român Marius P., în vârstă de 34 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani, pasager în autocar. Acesta a declarat că a cumpărat bunurile din Istanbul – Turcia şi urma să le comercializeze în diferite pieţe din localitatea de domiciliu.

Câteva ore mai târziu, la acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Adrian N., în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza judeţului Neamţ, la volanul unui autoturism marca Skoda.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit în portbagajul autoturismului şi pe bancheta din spate, 16 perechi de încălţăminte sport şi 210 articole de îmbrăcăminte, toate inscripţionate cu numele unor firme cunoscute. Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat bunurile dintr-un bazar din Istanbul – Turcia şi intenţiona să le ofere cadou prietenilor.

Existând suspiciunea că bunurile sunt contrafăcute, cu o valoare totală de 42.150 de lei dacă ar fi fost originale, în ambele cazuri, ele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar persoanelor în cauză li s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare. (Jurnal)