adapost-ong

Problema câinilor fără stăpân rămâne pentru Municipiul nostru un cartof fierbinte pentru Administrația locală, cât timp nu se va ajunge la un acord între cei ce administrează Adăpostul, ONG-uri , iubitorii de animale (populația) și proprietarii patrupedelor, acord în cadrul căruia fiecare dintre acești actori să își respecte angajamentele luate.  

 Potrivit reprezentanților Primăriei, în perioada 10 aprilie – 23 mai, Giurgiu Servicii Locale (GSL) a capturat și cazat la Adăpostul Municipal 159 de câini de pe străzile municipiului. După cum ne declara directorul GSL, George Pălălău, s-a acționat în toate zonele din oraș, cei mai mulți fiind capturați în Tineretului, Bd. 1 Decembrie, Centru, Negru Vodă, ANL Obor.

Pentru a afla dacă în ultima perioadă numărul maidanezilor de pe străzile municipiului s-a diminuat sau, dimpotrivă, a crescut, ne-am adresat celei ce gestionează  Adăpostul de câini al Municipiului, medicul veterinar Gina Isaia, care ne-a precizat:  S-a putut observa o scădere destul de semnificativă în acest sens, având în vedere că de ceva timp serviciul ecarisaj din cadrul GSL capturează periodic aceste animale. În ceea ce privește extinderea Adăpostului, dr. Gina Isaia ne-a  precizat că lucrările au fost finalizate și că în prezent acesta găzduiește 1.000 de patrupede.

(T. Nicolau)