adapost_8467a2795fZilele trecute stăteam de vorbă cu noul director al Direcţiei de Servicii Locale, George Pălălău, care ne declara cu îngrijorare că adăpostul câinilor fără stăpâni al municipiului a devenit neîncăpător. Dacă Legea eutanasieerii este blocată din cauza ONG-urilor nu avem decât să lucrăm acum la  mărirea adăpostului. În prezent avem un padoc pentru 600 de câini care a costat municipalitatea peste 3 miliarde de lei. Aici animalele au condiţii optime, stau conform indicaţiilor Asociaţiilor de protecţie, doar câte 4 în boxă, cu hrană asigurată şi toate celelalte servicii impuse de lege, de la microcipare la tratamente, deparazitare, etc. Niciun pacient asistat social nu dispune de asemenea privilegii, în mod gratuit.

Gina Isaia, cea care administrează acest adăpost ne spunea la rândul ei că patrupedele de la Giurgiu sunt extreme de bine hrănite. Avem câini care au ajuns la greutatea  de 80 de kilograme! Din păcate, în mod inexplicabil, a scăzut numărul solicitărilor pentru înfiere. În fiecare săptămână sunt înfiaţi în medie 10-12  câini,  mai ales de persoane care stau la curte. Mulţi dintre solicitanţi sunt cetăţeni din mediul rural care îşi doresc câini care să le apere gospodăriile.

Directorul Pălălău ne mai spunea că din nefericire dincolo de lipsa de loc în adăpost la acest  moment  se mai confruntă şi cu agresivitatea unor cetăţeni care nu înţeleg că maidanezii adunaţi de pe stradă urmează să aibă un tratament cu mult mai bun în adăpost decât pe stradă. Regret că salariaţii noştri intră deseori în conflict cu unii locatari atunci când doresc să îi strângă de pe stradă. Nu este vina noastră că o parte dintre locuitori se prezintă cu plăgi deschise la Spitalul de Urgenţă, în urma muşcăturilor  animalelor care aşa cum vă precizam sunt  protejate tocmai de cei care ar trebui să ne dea tot sprijinul, de locatari…

T. Florian