În urmă cu aproximativ o săptămână, Şcoala numărul 4 a intrat, din nou, în atenţia opiniei publice giurgiuvene, ca urmare a apariţiei unui nou scandal. De adata aceasta, un profesor de sport este acuzat de părinţii elevilor uneia dintre clasele a V-a că ar veni la ore în stare de ebrietate şi că ar ajunge chiar până la agresarea copiilor.

Părinţii îl acuză pe profesor că ar veni băut la ore

Totul a pornit într-o şedinţă cu părinţii a clasei a V-a A, şedinţă programată în data de 11 noiembrie; atunci, părinţii au ridicat problema profesorului de sport Marian Dragomir, acuzându-l că ar veni băut la ore şi că, intenţionat,

le-ar “strica” mediile copiilor. Mai mult decât atât, părinţii au propus, în aceeaşi şedinţă, un fel de “boicot” al profesorului Dragomir, prin neprezentarea elevilor la orele de sport. La şedinţa respectivă, a fost prezent şi directorul unităţii de învăţământ, prof. Andrei Brişcă; el a precizat că situaţia prezentată de părinţi va fi analizată de Consiliul de Administraţie al şcolii, care va decide ce măsuri se vor lua împotriva dascălului acuzat.

“Oamenii sunt supăraţi că am dat note mici copiiilor…”

De cealaltă parte, profesorul Marian Dragomir se apără şi susţine că părinţii ar fi supăraţi pe el din cauza faptului că le-a dat elevilor note mici la o evaluare recentă. Profesorul Dragomir crede că acuzaţiile ce i se aduc trebuie probate şi că, de fapt, copiii sunt nişte “vînători de note”. El mai spune că, în urma testării, au fost elevi care au primit note de 2, 3 sau 4. Iniţial, aceste note au fost trecute pe un caiet al profesorului, însă în catalog au fost trecute note de 7. „Au existat părinţi care mi-au reproşat faptul că elevii iau note atât de mici la sport, în condiţiile în care, în clasa a IV-a, toţi avea 10… Mi se pare anormală această adevărată goană după note şi se pare că, din cauza notelor, se recurge, din păcate, la astfel de acte ameninţătoare”, spune profesorul.

“Există tensiuni vechi între conducere şi catedra de sport!”

Marian Dragomir este susţinut şi de colegul său de catedră, Mihai Zimnicaru care crede că totul este, de fapt, o conspiraţie între părinţi şi conducerea şcolii împotriva lui Dragomir. „Nu este adevărat ce se spune despre colegul meu. Vor doar să ne termine pe noi, părinţii şi directorul, probe nu are nimeni, sunt doar supăraţi pentru că elevii au luat note mici”, susţine Mihai Zimnicaru. Mai mult decât atât, Mihai Zimnicaru consideră că implicat în acest scandal ar fi chiar directorul şcolii, existând, între conducere şi catedra de sport, o serie de tensiuni mai vechi, create – în opinia prof. Zimnicaru – de faptul că materia predată de cei doi (sportul), ar fi desconsiderată de conducerea şcolii. Zimnicaru îl critică pe directorul Andrei Brişcă pentru modul în care s-a ocupat de unitatea de învăţământ. “După mine, directorul este incapabil să conducă această şcoală. Avem o sală de sport începută şi lăsată aşa. Noi ţinem orele în săli de clasă improvizate şi facem exerciţii ca la biserică, pe muteşte, fără să sărim, că facem praf”, spune Mihai Zimnicaru.

“E grav să afirmi aşa ceva despre un cadru didactic…”

O altă acuzaţie adusă profesorului Marian Dragomir este legată de faptul că ar fi agresat o elevă; legat de acest subiect, profesorul Dragomir spune că: “eleva a venit la mine plângând într-o pauză, să mă roage să îi dau notă mare pentru că are probleme acasă cu părinţii. Unii au văzut-o plângând şi au zis că am agresat-o”. Spusele dascălului sunt susţinute şi de liderul sindical al şcolii, Monica Zimnicaru, profesor de engleză, care a fost martor al întâmplării. “Nu s-a întâmplat nimic atunci, o profesoară, văzând-o pe fată plângând a fugit repede la Poliţie. Ulterior, a declarat că ea de fapt nu a fost martor. De aceea, nici nu s-a luat vreo măsură împotriva domnului profesor”. Liderul de sindicat îl apără pe Marian Dragomir, susţinând că este grav să spui despre un profesor că a venit la şcoală în stare de ebrietate. “Când n-ai cum să-l critici, îi spui aşa? Este un lucru ciudat”, susţine Monica Zimnicaru. De altfel, la alte clase la care predă profesorul Dragomir nu s-au înregistrat niciun fel de probleme, elevii îndrăgindu-l pe profesor, căruia îi iau apărarea, spunând că este un om bun, un dascăl ce are răbdare cu ei şi pe care nu l-au văzut vreodată băut la ore.

Control special al Inspectoratului Şcolar pentru lămurirea situaţiei

De cealaltă parte, directorul şcolii nu comentează acest caz, rezumându-se să recunoască că există, într-adevăr, o serie de probleme, ce vor fi discutate în Consiliul de Administraţie. Situaţia de la Şcoala 4 este cunoscută şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Giurgiu purtătorul de cuvânt al instituţiei, Georgeta Stănescu, declarând că s-a demarat „ un control special” la Şcoala 4 şi că, dacă se dovedeşte că afirmaţiile părinţilor şi cele ale conducerii şcolii se verifică, vor fi luate măsuri conform regulamentului şcolar împotriva profesorului Dragomir. Revenind la părinţii de la care a pornit acest scandal, preşedintele comitetului de părinţi al clasei a V-a A spune că există o sesizare pregătită să fie trimisă la Inspectoratul Şcolar, la Ministerul Educaţiei şi la Comisia de Învăţământ din Camera Deputaţilor, precizând, totodată, că sunt părinţi care ar putea face o plângere penală împotriva profesorului de sport.

Situaţia de la Şcoala 4 este departe de a fi clarificată; rămâne de văzut la ce concluzii va ajunge Consiliul de Administraţie al şcolii, dar şi Inspectoratul şcolar, în urma controlului ce se derulează în această unitate de învăţământ.

Ultima oră: La închiderea ediţiei, am aflat că, în urma acestui scandal, în cursul zilei de vineri, 19 noiembrie, conducerea şcolii şi-a înaintat demisia de onoare; în aceste condiţii, Inspectoratul Şcolar Judeţean a numit, în funcţia de director, pe prof. Valeria Biro, aceasta fiind „secondată” de Maria Magdalena Popescu, ce îndeplineşte funcţia de director adjunct. Schimbarea conducerii nu înseamnă, însă, sfârşitul controlului demarat de ISJ, această acţiune continuând, până la clarificarea întregii situaţii de la Şcoala numărul 4.

Cristina MOISE

2 COMENTARII

  1. salut.am terminat generala la nr 4 in 2005,,si zimnicaru si dragomir sunt mari alcoolisti…mai ales cand era sala veche de sport erau morti de beti,….incercati sa va duce ti la a 2 casa din spatele scolii si intreba ti decateori cumparau elevii vin varsat alb care erau trimisi de profesori…sa se faca dreptate…si in incheiere ducetiva pe neasteptate peste cateva luni si o sa va convingeti..

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.