Săptămâna a început “cu stângul” pentru şeful interimar al IJP, Ion Petraşcu. Acesta este cercetat de DIICOT, fiind acuzat de complicitate la furt, dar şi de asociere la un grup organizat. Prejudiciul este estimat la un milion de lei. Procurorii DIICOT au început urmărirea penală împotriva şefului IPJ Giurgiu, Ion Petraşacu, pentru aderare la grup infracţional organizat şi complicitate la furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, întrucât a favorizat hoţi de combustibil, care au sustras produse de peste un milion de lei. Presa naţională titra, luni, că Ion Petraşcu s-a prezentat la ora 10.00, la sediul DIICOT Giurgiu, fiind audiat în acest caz.

Mai mult, Ion Petraşcu, în calitate de şef al IPJ Giurgiu, şi-a apostrofat subalternii care declanşaseră cercetări cu privire la împrejurările în care nişte persoane furaseră o conductă prin care se transportau produse petroliere, valoarea acesteia fiind de peste 300.000 de euro, susţin surse judiciare. Procurorii au emis chiar un mandat de arestare pentru 24 de ore pe numele lui Ion Petraşcu.

O zi mai târziu, conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie era preluată, tot cu titlu de interimat, de comisarul şef Vasile Tache, fost şef al IPJ Dâmboviţa. În vârstă 43 de ani, căsătorit şi tată a doi copii, Vasile Tache ocupa funcţia de inspector şef al IPJ Dâmboviţa din 2010. Comisarul şef Vasile Tache a preluat  funcţia de şef al IJP Giurgiu, cu împuternicire, prin Ordin al Ministrului Administraţiei şi Internelor.

Cristina MOISE