În perioada 20 – 23 mai, la Cluj s-a desfăşurat Festivalul Naţioanl  de teatru amator „Hristioniada liceelor”, manifestarea ajunsă anul acesta la a IX – a ediţie şi organizată de Consiliul Judeţean al Elevilor Cluj.

După etapa preselecţiei, în etapa finală au fost admise nouă trupe din diferite oraşe ale ţării. Printre acestea s-a numărat şi trupa giurgiuveană „Ex Toto Corde” care a prezentat spectacolul „Hoţul de mărgăritare”, de Bartolomeu Valeriu Anania.

Spectacolul se jucase cu o săptămână în urmă pe scena Centrului Cultural „Ion Vinea”, unde publicul – însumând mai bine de 250 de persoane – se arătase încântat de prestaţia tinerilor actori amatori, răsplătindu-i cu aplauze prelungi.

Şi la Cluj giurgiuvenii

s-au bucurat de acelaşi cald entuziasm al spectatorilor, însă de data aceasta a fost ceva în plus – aprecierea juriului. Astfel trupa „Ex Toto Corde” a obţinut două premii: unul, locul I pentru cel mai bun actor în rol secundar – prin elevul seminarist Florin Stan – şi un altul, locul III la secţiunea Spectacole, pentru evoluţia întregii trupe care a fost alcătuită din: Daniel Necula, Sergiu Culcea, Doru Rusu, Cristi Muşat, Florentin Umbră, Ionuţ Matei, Andreea Mîniceanu, Iulia Radu, Crina Dora Brăniştăreanu, Florin Stan.

JGR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here