groapa-de-gunoi-de-la-FratestiPreşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Vasile Mustăţea, crede că din această toamnă, dacă nu vor mai exista alte contestaţii, va fi încheiată licitaţia privind operatorul gropii de gunoi din judeţul Giurgiu, investiţie finalizată din anul 2011 şi care nu a putut fi pusă în valoare din cauza contestaţiilor.

”Din luna noiembrie 2011 suntem într-un lung şir de contestaţii şi procese la Curtea de Apel. Operatorii economici care s-au înscris şi au depus oferte la licitaţia organizată de CJ au atacat deciziile şi au contestat procedurile de achiziţie publică. Am primit soluţionarea contestaţiilor de la Curtea de Apel, am finalizat din nou ultima procedură în baza hotărârii Curţii de Apel, am făcut comunicările către cele trei firme participante la licitaţie şi aşteptăm termenul legal în care se mai pot face alte contestaţii’, a declarat, marţi, pentru preşedintele CJ Giurgiu, Vasile Mustăţea.

El spune că dacă în următoarele zile nu se mai înregistrează nicio altă contestaţie se poate încheia contractul cu firma câştigătoare şi se ‘trece la treabă’.

”Deocamdată a fost organizată licitaţie pentru desemnarea operatorului gropii de gunoi, după care trebuie să facem licitaţie pentru colectarea gunoiului”, a completat Vasile Mustăţea.

El spune că judeţul este împărţit în patru sectoare privind colectarea gunoiului, municipiul Giurgiu fiind unul dintre sectoare.

”Din momentul în care încheiem contractul cu operatorul pentru groapa ecologică de gunoi vom respecta toate termenele necesare şi vom organiza în cel mai scurt timp posibil licitaţia pentru colectarea gunoiului menajer. Un termen optimist pentru finalizarea acestor proceduri este toamna acestui an”, a încheiat Vasile Mustăţea.

În acel moment, toate localităţile din judeţ care au contracte de colectare a gunoiului cu firme din afara judeţului vor înceta, iar gunoiul va fi dus la groapa ecologică din judeţ. Până atunci sunt deja unele localităţi din judeţ în care gunoiul nu se mai ridică de aproape un an, iar cetăţenii aruncă gunoaiele pe unde pot, câmpurile fiind invadate de gunoaie provenite din gospodării. Preşedintele CJ Giurgiu spune că va lua legătura cu Garda de Mediu Giurgiu pentru aplicarea măsurilor legale care se impun în aceste situaţii.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here