20160908_092441După cum vă promiteam într-un articol anterior, am revenit la Direcţia Judeţeană de Transport, Administrarea Drumurilor Judeţene şi Control Trafic (D.J.T.A.D.J.C.T.) Giurgiu, unde am discutat cu proaspătul director al instituţiei, Marius OLTEANU, despre lucrările specifice ce se află în prezent în derulare, dar şi despre cele ce urmează a fi demarate în perioada următoare.

De curând, tocmai am finalizat lucrările de întreţinere periodice pe DJ 601 km 13+000-20+000 – zona Bolintin Vale, pe DJ 412 A km 36+000-51+540 – zona Buturugeni-Orgezeni-intersecţie DJ 601, pe DJ 504 A Vieru-Gogoşari şi pe DJ 504 Giurgiu-Vieru-Putineiu – ne spunea noul director al Direcţiei, un specialist în domeniu, după cum vă confirmam într-un material anterior, realizat la scurt timp după numirea acestuia.  De asemenea, am efectuat marcaje pentru ”Trecere pietoni” şi am plantat indicatoarele respective în localităţile: Mârşa – 6 locaţii, Roata – 6 locaţii, Orgrezeni – 2 locaţii, Buturugeni – 1 locaţie, Mihăileşti – 1 locaţie şi Dărăşti-Vlaşca – 2 locaţii, ne-a declarat Marius Olteanu, adăugând: În această perioadă efectuăm lucrări de săpătură mecanică pe DJ 504 Putineiu-Hodivoaia, pentru îndepărtarea pe cca 5-6 metri liniari a surplusului de pământ de pe ambele părţi ale acestui drum judeţean. Tot în această perioadă, continuăm lucrările pe DJ 504 Putineiu-Hodivoaia-Vieru şi pe DJ 504 Giurgiu-Oinacu-Gostinu, ne-a mai spus directorul D.J.T.A.D.J.C.T. Giurgiu.

În ceea ce priveşte lucrările ce urmează a fi demarate în perioada următoare, domnia sa a menţionat că pe DJ 603 vor fi efectuate lucrări de terasament şi astupare a podeţelor, pentru ca întreaga parte carosabilă să poată fi utilizată pe perioada de iarnă. Şi pentru că tot vorbim de perioada de iarnă, Marius Olteanu a dorit să sublinieze că deja a început întocmirea planului operativ de iarnă, care va include achiziţionarea de materiale antiderapante şi antiaglomerante şi de utilaje în vederea închirierii pentru sezonul rece.

Nu în ultimul rând, am fost informaţi că tot în perioada următoare, D.J.T.A.D.J.C.T. Giurgiu are în plan achiziţionarea a două noi utilaje necesare lucrărilor  desfăşurate de către Direcţie:  un mini-încărcător frontal, dotat cu echipamente de frezare (utilizat în lucrările de plombare), unul de forare (pentru lucrările de montare a semnalizării) – şi un răspânditor de emulsie bituminoasă.

Ne-am luat rămas bun de la interlocutorul nostru, directorul Marius OLTEANU,  nu înainte de a-i ura mult spor în activitate şi de a-i promite că vom reveni cât de curând pentru a afla cum decurg lucrările de întreţinere ale drumurilor judeţene, dar şi stadiul de materializare al obiectivelor propuse la acest final de an.

Teodora NICOLAU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here