În această dimineaţă, sub directa coordonare a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice acţionează, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul  sacrificarării animalelor şi comercializarii produselor din carne. Sursele noastre ne-au confirmat  ca și Giurgiu este vizat.

La data de 19 decembrie a.c., peste 350 de poliţişti de investigarea criminalităţii  economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai structurilor teritoriale efectuează controale pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor datorate bugetului de stat, prin desfăşurarea de operaţiuni comerciale, fără evidenţierea acestora în contabilitate.

Acţiunea vizează descoperirea şi investigarea ilegalităţilor de natură economico-financiară, precum şi verificarea modului în care sunt respectate reglementările referitoare la sacrificarea animalelor şi comercializare a produselor din carne.

Vor fi verificaţi peste 250 de agenţi economici şi peste 200 de persoane fizice, precum şi 46 de târguri specializate în vânzarea de animale vii, în special a celor în care se comercializează porcine.

Alături de poliţişti, la acţiune participă specialişti ai A.N.S.V.S.A., ai A.N.P.C., precum şi medicii din cadrul circumscripţiilor sanitar – veterinare.