se-cauta-director-executiv-la-politia-locala-baia-mareActele de vandalism, din ce în ce mai des-întâlnite atât în România, cât și în toată lumea, nu fac excepție nici în cazul municipiului Giurgiu.

Potrivit declarației conducerii Direcției Poliției Locale Giurgiu, pentru publicația noastră, una dintre cele mai recente astfel de fapte s-a petrecut în data de 11 iunie 2016,  în jurul orelor 2140, când agentul de securitate cu atribuţii de serviciu în parcul Mihai Viteazul – parcul Clopotari, aflându-se în patrulare, s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că trei minori care alergau în acea zonă aveau un comportament suspect. Luaţi la întrebări de către agent, aceştia au recunoscut faptul că unul dintre ei a scris cu graffiti pe un bloc din apropiere. Prin urmare, a fost solicitat sprijinul echipei de intervenţie care s-a deplasat la faţa locului şi a procedat la identificarea acestora, precum şi a părinţilor sau a persoanelor care îi aveau în întreţinere, acestea fiind sancţionate contravenţional cu amendă, conform Legii nr.61/1991R, în valoare totală de 400 lei.

Mai mult, numai în perioada 01.06.2016 – 15.06.2016, agenţii din cadrul Direcţiei Poliţiei Locale Giurgiu au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale, cuantumul acestora  fiind de 9.550 lei.  În mare parte ele au fost aplicate pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, ordine şi linişte publică, nerespectarea Codului Rutier (în ceea ce priveşte oprirea voluntară şi staţionarea în zonele interzise), dar şi realizarea actelor de comerţ  desfăşurate fără forme legale, pe raza municipiului Giurgiu.

(Jurnal)