accident1În dimineaţa zilei de 27.07.2015, în jurul orei 04.30, pe Drumul Naţional 5, în localitatea Călugăreni, judeţul Giurgiu, C. L. G., un tânăr de 24 ani, din comuna Daia, judeţul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul din direcţia Giurgiu către Bucureşti, fără a poseda permis de conducere, pe fondul consumului de alcool a pierdut controlul autoturismului intrând în coliziune cu o autoutilitară staţionată în afara părţii carosabile.

Din accident a rezultat decesul lui B. T. C., un tânăr de 30 ani, din comuna Călugăreni, ce se afla în autoutilitară şi vătămarea corporală a lui C. L. G., conducătorul autoturismului precum şi a lui C.M., un tânăr de 30 ani, din municipiul Giurgiu şi P. L. M., o tânără de 24 ani, din municipiul Bucureşti, ocupanţi pe bancheta din spate a autoturismului, care au fost transportaţi la Spitalul Bagdasar Arsenie din municipiul Bucureşti pentru acordarea de îngrijiri medicale şi efectuarea de investigaţii.

Întrucât conducătorul autoturismului prezenta halena alcoolică, fiind vizibil sub influenţa băuturilor alcoolice şi a refuzat testarea cu aparatul etilo-test şi recoltarea de probe biologice de sânge  în vederea stabilirii alcoolemiei, poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul I.P.J Giurgiu au întocmit pe numele acestuia un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi refuzul conducătorului unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.