După cum am mai scris, pe parcursul anului trecut, în „Jurnal giurgiuvean”, la Comana, timp de trei luni (în perioada iulie – septembrie 2009) s-a jucat un joc mai puţin obişnuit: uite consilierul, nu e consilierul! Concret, alesul local liberal, Ion Mateescu, a fost exclus din consiliul local, pe motiv de incompatibilitate. Doar că Ion Mateescu nu a stat cu mâinile în sân, şi, conştient de faptul că dreptatea este de partea sa, a atacat în instanţă decizia colegilor săi de consiliu cerând, totodată, despăgubiri în valoare de 50.000 de lei. Tot la iniţiativa aceloraşi consilieri, care semnaseră şi pentru excluderea sa, la scurt timp de la demararea procesului, Ion Mateescu a fost repus în funcţie.

Aceasta se întâmpla în luna septembrie 2009. Linişte şi pace a fost până în data de 26 februarie când, în cadrul şedinţei ordinare, aceiaşi consilieri locali care-l repuseseră în drepturi… l-au exclus din nou!! Motivul: aceeaşi incompatibilitate la care se referiseră şi cu şapte luni în urmă.

După cum ne declara „împricinatul” Ion Mateescu atât viceprimarul comunei, cât şi un alt consilier democrat-liberal ar fi afirmat că, de fapt, în spatele întregii tevaturi ar fi chiar Prefectul judeţului, Noruţ Stănişteanu. Acesta ar fi, conform spuselor celor doi, cel care l-ar vrea exclus pe Ion Mateescu din rândurile consilierilor locali.

„Chiar o parte a consilierilor PD-L mi-au spus, în particular, faptul că ei nu au mai vrut să semneze pentru excluderea mea. Cu toate astea aceiaşi colegi de consiliu mi-au spus, tot în particular, faptul că persoane importante au făcut o sumedenie de presiuni asupra lor pentru a-i determina să voteze pentru excluderea mea din consiliul local al comunei”, ne mai declara Ion Mateescu.

Motivele – reale – care au dus la demiterea lui Mateescu din consiliul local sunt, conform bănuielilor sale, legate de faptul că în luna martie urmează să se discute bugetul comunei, iar procesul – pe care intenţionează din nou să îl deschidă – nu se va finaliza. „Cu un loc vacant în consiliu, fără o voce care să spună pe faţă ceea ce au ei de gând să facă, cei care m-au exclus au cale liberă către ilegalităţi!”, a încheiat Ion Mateescu.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here