foto 1 taiatMiercuri 12 noiembrie, în prezenţa  reprezentanţilor municipalităţii  Giurgiu, respectiv primarul municipiului  Nicolae Barbu şi viceprimarul Alexandru Vladu,  şi cu participarea  conducerii Zonei Libere: directorul general Răzvan Cuc, Aurelia Dobre şi Liviu Cartojan,  s-a tăiat panglica  unui drum betonat în lungime de 960 de metri. La acest eveniment, aparent minor, dar extrem de important pentru Administraţia Zonei Libere Giurgiu, moment a fost prezent şi Marian Mina directorul Direcţiei regionale  de Drumuri şi Poduri – Bucureşti. După ceremonie, la conferinţa de presă susţinută de Răzvan Cuc  acesta a declarat: După aproximativ 14 ani  s-a construit un nou drum în Zona Liberă cu o lungime de 960  metri şi o lăţime de 6 metri care  oferă cale de acces unui număr destul de mare de firme importante pe acest tronson şi aici mă refer la societatea MOLL care a făcut o investiţie de peste 15 milioane de euro în Zona Liberă, societatea ALTIUS care confecţionează panouri fotovoltaice şi altele. Realizarea acestui drum a fost o provocare deoarece la început am fost puţin demoralizat de costurile implicate în construcţia acestui drum.

Întradevăr în prima fază am solicitat nişte oferte de la anumite firme specializate în domeniul construcţiilor de drumuri şi primisem nişte oferte fantasmagorice din punctul meu de vedere, pentru că valoarea construcţiei  acestui drum se ridica la peste 20 miliarde lei vechi. Acest lucru ne-a determinat să realizăm drumul în regie proprie. Pentru aceasta am contractat un credit de la o bancă , şi iată că avem prilejul să îi  mulţumim încă o dată prin intermediul dumneavoastră, în valoare de 800.000 lei, adică 8 miliarde lei vechi. Doresc să vă spun că la final, când s-a tras linia sub cheltuielile făcute cu acest drum am constatat că suma totală a fost de numai 7 miliarde lei vechi, rezultând  o economie substanţială faţă de ofertele primite.

Despre intenţiile de modernizare a Zonei Libere pentru viitorul apropiat Răzvan Cuc a precizat :  Dacă tot ne aflăm la capitolul dezvoltarea Zonei Libere, doresc să vă anunţ că există posibilitatea ca de la anul viitor Zona Liberă să beneficieze şi de gaze naturale, atât de necesare pentru firmele care-şi desfăşoară activitatea în zonă şi care sunt foarte mari consumatori… Infrastructura va fi la rândul ei refăcută în curând, având ca sursă de finanţare fonduri europene.

Toate aceste modernizări, indiferent că va mai fi Zona liberă sau ne vom transforma în Parc Industrial sau va exista şi Parc Industrial şi Zonă liberă, deocamdată nu putem şti ce ne rezervă viitorul, sunt convins că va duce la creşterea numărului de firme care-şi vor desfăşura activitatea aici şi implicit acest fapt va constitui un aport substanţial la bugetul local şi totodată la bugetul naţional – a mai menţionat directorul General al Zonei Libere Giurgiu, domnul Răzvan Cuc.

I.C.MANDU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.