AcasăActualitateSâmbătă , CROSUL desfășurat pe bulevardul Municipiului a isterizat ...

Sâmbătă , CROSUL desfășurat pe bulevardul Municipiului a isterizat sute de conducători auto…!

FOTO: Imagini din competiția desfășurată anul trecut,  tot în luna septembrie.

Sâmbătă în jurul prânzului, majoritatea intersecțiilor erau  agenți de circulație. Hărmălaie, claxoane, șiruri interminabile de autoturisme, căldură mare, haos, amenințări, înjurături, scârțâit de roți, scârțâit de dinți și iar înjurături…fără număr!

Crosul  desfășurat  la acest sfârșit de săptămână ,  sub deviza ”Free Spirit Run – 2017” (Spirit Liber) , pe circuitul Ruse (Bulgaria) – Centrul Municipiului Giurgiu,  a paralizat principala arteră de acces a orașului , șoseaua București, isterizându-i pe conducătorii auto care au fost direcționați să ruleze pe străduțe lăturalnice. Astfel pentru a ajunge la domiciliul lor,  giurgiuvenii aflați la volan,  care aveau de străbătut  doar 1-2  kilometri, au fost nevoiți să  parcurgă  de două sau de trei ori acest număr de kilometri,  întârziind în trafic chiar și o jumătate de oră, din cauza ambuteiajelor create.

Agenții de Poliție au făcut, la rândul lor, cu greu acestei situații, devenind, volens-nolens, depozitarii înjurăturilor și frustrărilor conducătorilor auto aflați la acea oră în trafic prin această zonă.

Concurenții, la rândul lor (ce au suferit cumplit de sete : o altă  omisiune nepermisă  a organizatorilor)  s-au abătut flagrant de la traseul  indicat mulți dintre ei putând fi zăriți mărșăluind pe trotuare, printre pietoni , sărind peste mărfurile din fața unor magazine sau chiar  furișându-se printre blocurile aflate pe traseu.  Nu ne-ar mira să aflăm că unii au trecut chiar și pe acasă pentru un pahar de apă și pentru un sandviș!?  

Concluzia generală a acestui eveniment? O notă proastă pentru organizatorii ( am înțeles că au fost bulgari)  care puteau planifica un alt traseu cu mult mai facil concurenților , evitând iritarea participanților la traficul auto. De exemplu prin zona adiacentă șoselei 1 Decembrie 1918 sau prin spatele stadionului ”Marin Anastasovici ”, ceea ce nu ar fi creat această isterie colectivă în rândul  posesorilor de autoturisme, cetățeni ce au avut proasta inspirație să se deplaseze sâmbătă, în jurul prânzului, pe bulevardul principal al Municipiului.

Pentru viitor cei ce mai au de gând să organizeze astfel de manifestări  – pe care noi le considerăm  binevenite – vor trebui să plece de la realitatea că Giurgiu este un oraș mic, în care dacă i-ai blocat principala arteră de trafic ai toate șansele ca în doar 10-15 minute să paralizezi întreg traficul orașului, multe din străduțele adiacente fiind  aproape impracticabile din cauza dimensiunilor reduse în ceea ce privește lățimea acestora.   

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
20.8 ° C
20.8 °
20.8 °
41 %
7.4kmh
25 %
vin
24 °
sâm
26 °
Dum
28 °
lun
30 °
mar
21 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!