parfumuri-contrafacute-300x225Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Giurgiu-P.T.F. Giurgiu au descoperit în ultimele 48 de ore, în cala a două autocare, peste 500 flacoane de parfum şi articole vestimentare inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute…

În data de 8 decembrie, ora 2.00, noaptea tot în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au fost descoperite, într-un alt autocar, 253 flacoane de parfum, nedeclarate, produse susceptibile a fi contrafăcute.

            La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparţin numitei Piruşca G., în vârstă de  36 ani, domiciliată pe raza judeţului Ilfov, respectiv Florentinei P., în vârstă de 41 de ani, domiciliată în Bucureşti, pasagere în cele două autocare. Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile dintr-un bazar din Istanbul, cu scopul de a le comercializa pe raza localităţii de domiciliu. Acestea nu deţineau documente de proveniență sau certificate de calitate pentru bunurile depistate.

Produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută  şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.

A doua zi ( 09.12.2016), ora 1.30, noapte,  la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocar înmatriculat în Turcia, un cetăţean turc. Mijlocul de transport circula pe ruta Istanbul-Bucureşti şi transporta un număr de 35 persoane.

            Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit  în cala autocarului, mai multe genţi şi pungi din plastic, care conțineau 210 articole vestimentare, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

(Jurnal)