15267654_10205924867439937_3989969563713407553_nDuminică, 4 decembrie, în incinta Ateneului ”Nicolae Bălănescu” din municipiu a avut loc întâlnirea candidaților din partea PMP Giurgiu cu membrii și simpatizanții partidului. Invitatul special al acestei reuniuni a fost nimeni altul decât președintele formațiunii, Traian BĂSESCU, alături de președintele executiv Eugen Tomac.

În prezența a aproximativ 350 de persoane, liderul PMP al Organizației Județene Giurgiu, deputatul Radu Popa, le-a mulțumit în primul rând colegilor săi de partid pentru implicarea și eforturile depuse încă de la înființarea filialei și, mai ales, pentru ajutorul acordat în ultimele 3 luni de zile pentru consolidarea acesteia.

Cred că, în general, oamenii nu sunt interesați dacă proiectele vin de la dreapta sau de la stânga. Cred că oamenii sunt dezamăgiți că de 26 de ani, politicienii din Giurgiu promit în fiecare campanie electorală câte-n lună și-n stele  și apoi nu mai aud de ei. (…) Dan Andronic nu candidează la Giurgiu pentru că nu are ce să facă, pentru că nu are serviciu sau pentru că se plictisea acasă. Dan Andronic candidează pentru că după o viață de jurnalist a înțeles că, pur și simplu, nu se mai poate. A înțeles că politicienii din toate partidele i-au dezamăgit atât de mult pe români, încât e nevoie ca oameni dintr-o zonă mai puțin intersectată cu politica să refacă cureaua de încredere între societate și clasa politică. (…) Sper ca oamenii, în ceasul al 12 lea, să se trezească și să înțeleagă că așa nu se mai poate, a declarat deputatul Radu Popa. Totodată, acesta i-a îndemnat pe membrii formațiunii pe care o reprezinte să continue cu încredere campania electorală începută și să nu se teamă de ceilalți contracandidați, subliniind că PMP-iștii nu se tem nici de PSD, nici de PNL, și nici de ALDE.

15356760_10205924865759895_2476295494747953076_nLa rândul său, candidatul din partea PMP Giurgiu pentru un fotoliu de deputat, Dan Andronic, a dorit să transmită celor prezenți următoarele: Am ales să fiu alături de dumneavoastră în cel mai autentic partid de dreapta, Partidul Mișcarea Populară și alătuti de cel mai puternic om politic, Traian Băsescu. (…) În aceste săptămâni, am stat de vorbă cu sute de oameni și, cel mai adesea, am fost întrebat de ce candidez la Giurgiu. De fiecare dată, am dat același răspuns: Nu eu am ales Giurgiu, ci Giurgiu m-a ales pe mine și pentru asta vă mulțumesc! Vă spun sincer că eu, Andronic Dan Cătălin, prin candidatura mea la Camera Deputaților, trăiesc o experiență pe care n-o voi uita ușor. Acum am șansa să fac ceva bun pentru oameni, ca om politic. (…) Vreau să vă mărturisesc un lucru: când am plecat prima oară spre Giurgiu, acum 5 – 6 săptămâni, mă așteptam să dau aici peste un zid de neîncredere și indiferență. Mă gândeam că oamenii mă vor vedea doar ca pe un jurnalist, care, deși nu are școala demagogiei politicienilor români, poate fi fosrte ușor comparat cu aceștia. N-a fost să fie așa. Dumneavoastră, oamenii din Giurgiu, ați înțeles că am venit să vă ascult și să vă ajut, pentru că, așa cum am spus de fiecare dată, nu voi fi un politician care promite orice în căutarea de voturi, apoi uită și nici nu mai calcă prin județ. (…) Eu nu știu să vă promit 8 spitale, așa cum fac ceilalți contracandidați de-ai mei. Nu știu, nu pot și nu vreau să vă mint și n-o voi face niciodată! Nu vin să vă promit marea cu sarea, sunt lucruri care pot și făcute și lucruri care nu pot fi făcute într-un mandat de parlamentar. Cred că sunteți sătui de promisiuni. De aceea, vă spun ceea ce putem face – spre exemplu, Podul de la Grădiștea – pe care l-am adus în atenția întregii Româniii de fiecare dată când am putut. (…) Eu vin să vă cer sprijinul, iar în schimb vă ofer buna mea credință și puterea mea de muncă. Împreună putem face ca lucrurile mari sau mici să se întâmple! Pe 11 decembrie vom demonstra că oamenii sunt mai puternici decât sistemul! Așa să ne ajute Dumnezeu!, a spus Dan Andronic.

dsc02723Nu în ultimul rând, invitatul de onoare al întâlnirii, Traian Băsescu, a accentuat faptul că toți candidații din partea PMP Giurgiu sunt buni-cunoscători ai județului și ai orașului și a vorbit, în același timp, despre cele 3 mari priorități ale programului de guvernare elaborat de formațiunea al cărui lider este – natalitatea, educația și sănătatea.

dsc02706În aceste 3 domenii trebuie să producem schimbări rapide și radicale, pentru a ne redresa nivelul de șanse pe care avem dreptul să-l avem pentru viitor. Dacă le rezolvăm pe acestea, avem viitor, un viitor frumos. Dacă nu, o să fim o națiune cu probleme extraordinar de mari peste 10 – 15 ani. (…) Mi se pare un lucru foarte important ca PMP să obțină un rezultat bun la alegerile parlamentare, să fim la guvernare, pentru că ce avem de făcut știm și probabil că prin participarea noastră la guvernare va fi prima epocă în care se va guverna și cu ochii spre viitor. (…) Vă mulțumesc pentru sprijinul pe care ni-l acordați și sper ca pe data de 11 decembrie, împreună să sărbătorim un rezultat foarte bun la Giurgiu!, a conchis Traian Băsescu.

 (Teodora Nicolau)