nicolae_barbu_350205001 

Pentru că mai sunt câteva zile până la debutul noului an școlar, în conferința de presă, de miercuri, 7 septembrie, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a dorit să anunțe faptul  că toate unitățile de învățământ din oraș vor fi pregătite în  data de 12 septembrie să-și primească elevii la cursuri.

Săptămâna trecută am fost pe teren împreună cu viceprimarii și am verificat stadiul realizării investițiilor și al lucrărilor de igienizare la școli. Văd că săptămâna aceasta, în stil pur românesc, au început să urgenteze aceste lucrări. Zicem că vom termina onorabil până pe 12 septembrie. Problema a fost că anul acesta directorii, directorii economici și șefii-contabili de școli au fost puși într-o situație mai ”neobișnuită”…  Dumnealor  au trebuit să-și contracteze direct de pe SEAP lucrările și nu au avut cont pe SEAP, nu au știut cum să-l deschidă și le-a luat foarte mult timp până au demarat procedura. Odată și odată trebuia să învețe și dânșii, că de ani de zile îi tot cocoloșim… Nu e normal să aștepte să le trimită Primăria de-a gata, totul…- a mai declarat edilul-șef.

Întrebat dacă în noul an școlar va începe și utilizarea catalogului electronic, acesta a spus că a fost finalizată licitația aferentă și că urmează ca școlile să contacteze firma respectivă pentru implementare. 

(Teodora NICOLAU)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here