IMG_0236Marți 15 decembrie , cursanții din cadrul Palatului Copiilor Giurgiu au colindat  membrele Asociației ” Inner Wheel  Danubius ” și  conducerea acesteia .

 Binecunoscutul ”Deschide ușa crestine”  s-a auzit in seara de marți, piesă  cantată de zecile de  glasuri cristaline ale elevilor din Palatul Copiilor Giurgiu,   la sediul Asociației ”Inner Whell Danubius” Giurgiu.

Însoțiți de părinți și de profesorul Stelică Truică, directorul Palatului,  un grup de copii cursanți  au umplut inimile doamnelor, la rândul lor mame, de emotie si bucurie, făcându-le după cum ne-au mărturisit laa finalul acestei acțiuni,  sa simtă cu adevarat ca sfintele sarbatori sunt mai aproape de fiecare dintre noi…

La rândul lor membrele Asociației le-u mulțumit colindătorilor  din suflet răsplătindu-i cu daruri  si  dorindu-le  sa aibă parte de sănătate , fericire și un an nou minunat alături de părinții și bunicii lor!

(Jurnal)

1 COMENTARIU

 1. De cativa ani incoace vremea colindelor incepe ceva mai devreme decat altadata,de unde rezulta ca bucuria asteptarii sarbatorilor de iarna este la fel de mare ca si sarbatorile insisi! Fac parte insa din generatia cand prima zi de colind era „Mos Ajunul-cea mai frumoasa zi din sarbatori”,cum spune insusi colindul! Varianta de Colind de Mos Ajun,cantata de copii in Giurgiu anilor ’50, este foarte asemanatoare cu cea actuala din repertoriul Corului „Madrigal”. Traistele copiilor se umpleau la repezeala cu mere,covrigi si nuci,iar la terminarea colindatului cei mari ii ajutau pe prichindei sa le duca acasa. La celelalte colinde-Steaua,Plugusorul si Sorcova-,era randul buzunarelor sa se umple cu banuti,mai mult maruntis,dar care daca era dramuit cu grija ,si nu cheltuit la repezeala pe „dropsuri bune si jeleuri,caramele si drajeuri”,ajungea pentru toate filmele care rulau la „Ilie Pintilie”si „Olga Bancic”pana spre Zilele Babei…
  „Si la anu’ iar venim
  Sanatosi sa va gasim
  Ne dati,ne dati
  Ori nu ne dati?”
  La Anu’ si La Multi Ani!”

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.