DSC00079

 Foto : Tudor Filip alături de tărâmul magic al Balcicului, destinațua preferată a artiștilor de câteva secole…

          Marți  15 decembrie, Muzeul Județean ”Teohari Antonescu” din Giurgiu a fost gazda unei expoziții personale de pictură, aparținând renumitului pictor giurgiuvean Tudor Filip, denumită ”Balcic – tărâm magic”. Cu acest prilej, autorul a vorbit jurnaliștilor publicației noastre despre semnificația creațiilor sale: Este cea de-a treia expoziție pe care am organizat-o având ca tematică mirificul loc denumit Balcic, pe care eu l-am vizitat și care m-a impresionat profund. Mi-am dorit să evidențiez în primul rând prin aceste picturi lumina, care pentru un pictor este un dar cu adevărat ceresc, și oricât ai fi de deprimat și de doborât de probleme, această lumină te purifică, te învie, și sper ca impactul său benefic să îl resimtă fiecare privitor al acestor picturi.DSC00082

           

Totodată, giurgiuvenii care au pășit în aceeași zi pragul Muzeului au putut admira și colecția personală a revistei ”National Geographic”, culeasă de-a lungul a 12 ani de către binecunoscutul muzeograf giurgiuvean Mircea Alexa.

DSC00088

 Foto: Mircea Alexa a adus National Geografic mai aproape de noi…

            Este o colecție completă, ne-a declarat acesta, incluzând toate cele 152 de numere editate în România, începând cu luna mai 2003, când a apărut primul număr al revistei ”National Geographic” și terminând cu luna decembrie a anului în curs. Am ales această temă deoarece am dorit să încheiem anul prezentând o parte mai puțin valorificată, din păcate, din punct de vedere expozițional, dar care, de altfel, ar trebui să fie indispensabilă oricărei persoane dornice de cunoaștere, de la elevi până la cei mai vârstnici, pentru că, după cum se spune, cultura nu are vârstă și oricând noi informații prețioase sunt bine-venite.

DSC00085

 

            Precizăm că cele două expoziții vor rămâne expuse la Muzeul Județean ”Teohari Antonescu” până după sărbători, pentru toți giurgiuvenii pasionați de domeniul artei și al culturii în general.

(Teodora NICOLAU)