În perioada 4 martie – 4 aprilie, Muzeul Judeţean „Teohari Antonescu” este gazda unei expoziţii fotografice, organizată de Ambasada Mexicului la Bucureşti. Expoziţia dezvăluie, sub numele de „360 de grade”, o panoramă a vieţii cotidiene şi a culturii mexicane, prin intermediul a 36 de fotografii realizate de Ruben Ochoa.

Inaugurată în 2005, la Auditoriul Naţional din Ciudad de Mexico, şi vizitată până în prezent de peste 300.000 de persoane, expoziţia face, începând din anul 2007, un turneu prin diverse oraşe din Europa, fiind prezentată cu succes în Marea Britanie, Franţa, Spania, Germania, Rusia sau Austria.

Înainte de a demara acest proiect, Ruben Ochoa a făcut o investigaţie amănunţită care include, în versiunea sa finală, o largă paletă de imagini care prezintă scene din viaţa cotidiană, medii urbane, locuri de ceremonie prehispanice.

Participant la numeroase expoziţii în Mexic, Statele Unite şi Spania, multiplu premiant naţional şi internaţional, Ruben Ochoa a fost distins, în iulie 2007, de către Fundaţia Volpe – Stessens, cu premiul pentru fotografie alb-negru, în cadrul concursului „Salonul internaţional de artă MERCOSUR”.

În expoziţia găzduită de Muzeul Judeţean, fiecare fotografie este însoţită de un scurt text descriptiv şi anecdotic care face legătura cu următoarea fotografie. Astfel, privitorul este „iniţiat” într-o poveste „infinită”, în care poate să decidă singur care va fi imaginea cu care să încheie această „călătorie”.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here