carti-300x200

   Vineri, 25 septembrie, în sala de lectură a Bibliotecii Județeane ”I.A. Basarabescu” Giurgiu, a avut loc manifestarea intitulată ”Salonul literar de toamnă”, ce a cuprins patru lansări de carte și o lansare a noului număr al revistei ”Jurnal de literatură”.

            Evenimentul a fost organizat în cadrul parteneriatului cultural încheiat între Biblioteca Județeană ”I.A. Basarabescu” Giurgiu și Biblioteca Colegiului Național ”Ion Maiorescu” Giurgiu.

 Cei care și-au lansat cu această ocazie volumele sunt bine-cunoscuții scriitori giurgiuveni – Tudor Rădan (”Parfumul florilor de crin” – vol. 1 și vol. 2); Nicolae Crevedia (”Epigrame: Bacalaureatul lui Puiu”); Dan Claudiu Tănăsescu (”Prin fumul petardelor) și Ionel Muscalu (”Poeme din luna îngerului risipitor”).

            Scriitorul Dan Claudiu Tănăsescu a oferit pentru jurnaliștii publicației noastre câteva cuvinte în legătură cu tematica volumului nou-lansat: Este o carte de pamflete sportive, a patra din seria mea de însemnări sportive, în care am încercat ironizarea fenomenului sportiv, mai ales a fotbalului românesc, care, în ultimii ani, din păcate, a ajuns să decadă. Cluburile nu mai sunt în stare să mențină o ștachetă înaltă a modului în care se desfășoară competițiile, competiții în care arbitrii greșesc voit sau nevoit, modificând implicit rezultatele și în care Federația Română de Fotbal, condusă de un anume Burleanu, care nu a avut nicio legătură cu fotbalul, a distrus meterezele construite în timp de omul de fotbal Mircea Sandu.

            La manifestare au participat atât personalități politice locale – primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu; personalități  politice  locale cât și oameni de cultură printre care: profesorul și scriitorul Ion Dincă, muzeograful Emil Păunescu, profesorul Gigi Velicu și scriitoarele Dunia Pălăngeanu, Dorina Georgescu și Cosmina Roșu.

(Teodora Nicolau)