IMGP0817 (1)

Sâmbătă 26 septembrie, la Palatul Copiilor Giurgiu a avut loc deschiderea festivă a Noului An Școlar 2015-2016. Au participat elevi ai cercurilor de la palat, părinți, cadre didactice, precum și reprezentante a Inner Wheel Danubiu Giurgiu- organizație nonguvernamentală internațională, parte a mișcării Rotary.

IMGP0809Despre activitatea desfășurată  în  această instituție de  învățământ  giurgiuvean a vorbit  domnul director Stelian Truică,   care printre altele a adus la  cunoștință celor prezenți că în anul școlar 2014-2015 elevii cercurilor au participat la numeroase concursuri locale, interjudețene, naționale și internaționale de unde s-au întors cu peste 200 de diplome- reprezentând locul I, II, III sau mențiuni.

Cercurile care vor funcționa la  Palatul Copiilor Giurgiu în anul  școlar 2015- 2016 vor fi  următoarele: matematică  aplicată în  tehnică de calcul ( informatică); chimie  experimentală; jurnalism  fotocineclub; muzică vocal-  instrumentală; teatru de păpuși; teatru  școlar-gimnastică; dans modern-studii  europene (limba engleză); pictură-  desen;  creație literară; tenis de  masă;  handbal.  La filiala din Bolintin  Vale funcționează  cercurile : atelierul  fanteziei ; fotbal și  handbal.

    Monica Lăceanu, președinte Inner  Wheer în anul 2015- 2016, a făcut  cunoscut celor prezenți că această  organizație a donat Palatului Copiilor  suma de 10.000 lei  cu  scopul dotării cercurilor cu instrumente și materiale didactice ( instrumente muzicale, materiale sportive, materiale didactic- educative). Acțiunea se desfășoară în baza unui contract de parteneriat între Inner Wheel Danubiu Giurgiu și Palatul Copiilor Giurgiu pe parcursul anului rotarian 2015- 2016, aceasta fiind prima parte.

IMGP0892

            La final a urmat un excelent program artistic susținut de artiștii cercurilor de profil, apreciat prin aplauze de cei prezenți, după care s-au vizitat  sălile de curs.

IMGP0855

 

IMGP0867

  În ciuda tuturor greutăților materiale, mai ales a celor legate de starea fizică a imobilului în care copiii își desfășoară activitatea, grupul de profesori împreună cu elevii cursanți ai Palatului au reușit o festivitate de deschidere a anului care le face cinste. Ca de obicei fotografiile au fost realizate de către colaboratorul nostru Constantin NICOLAEIMGP0824