tigani_costesti_93344500Moda nunților făcute între blocuri este în toi.  Aproape săptămânal televiziunile ne delectează cu scene parcă luate din filmele lui Emil Kusturita, cu formații de lăutari care cântă din viori electrice  cu stațiile date la blană sub balcoanele cetățenilor exasperați și sub privirile îngăduitoare ale organelor de ordine.  

Duminică  23 august, în jurul orei 20.00, poliţiştii Biroului Rutier de la Poliţia Municipiului Giurgiu s-au sesizat  cu privire la faptul că M. I., un bărbat de 50 ani, din municipiul Giurgiu, judeţul Giurgiu, a organizat o petrecere privată pe şoseaua Bălănoaiei din municipiul Giurgiu, fără a  avea autorizaţie, ocupând în proporţie de 75% partea carosabilă, cu o scenă şi instalaţie de sonorizare, totodată obstrucţionând circulaţia rutieră pe sensul de mers către şoseaua Ghizdarului.  Participanţii la trafic au fost  obligaţi să circule şi pe trotuar pentru evitarea obstacolelor, existând chiar pericolul de producere a accidentelor rutiere întrucât în zonă nu era amenajată nicio semnalizare rutieră.

La finalul dezmățului, petrecăreților li s-a întocmit un dosar penal  sub aspectul comiterii infracţiunii de aşezarea de obstacole care îngreunează şi împiedică circulaţia pe drumul public şi punerea în pericol a siguranţei circulaţiei şi aduc atingere dreptului la liberă circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic. Cetățenii spun însă că autorilor acestor  orgii stradale li se fâlfâie de aceste dosare, mai ales cât timp amenzile sunt în valoare de doar 300 până la 1000 de lei, ce  pot fi lejer plătite de cei care organizează astfel de reuniuni …

(Jurnal)