978x0Duminică 23 august Primăria comunei Călugăreni a sărbătorit Ziua Comunei, ocazie cu care au fost comemorați și cei 420 de ani de la Bătălia de pe Neajlov a lui Mihai Viteazul. După ce în dimineața zilei la mănăstirea Comana a avut loc o slujbă de pomenire a acestui mare erou al neamului în prezența primarului comunei, Marin VOINEA, a generalului comandor, scriitorul Radu Theodoru și oficiată de PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, invitații au poposit după amiaza aceleiași zile în fața monumentului ce îl înfățișează pe Mihai Viteazul, din imediata apropiere a Primăriei localității Călugăreni  unde a avut loc un mic spectacol dedicat acestui eveniment. 

Cu acest prilej, maestrului Radu THEODORU , primarul Voinea i-a înmânat diploma de Cetățean de Onoare al localității Călugăreni , scriitorul fiind cunoscut pentru vastele sale studii privind viața voievodului român, oglindită în multele sale opere . 

Unul dintre organizatorii acestei zile, inimosul ing. Adrian POPA a relansat revista de cultură și educație patriotică,  Călugărenii lui Mihai Viteazul, într-o serie nouă, după o perioadă lungă în care din păcate publicația nu a mai beneficiat de nicio susținere materială. 

Tot acest ceremonial, consumat  în prezența distinșilor oaspeți , a fost urmat de o sărbătoare populară cu muzică  românească, tradiționalul grătar  cu mici udați cu bere, toate oferite  din partea Primăriei Călugăreni și a primarului Marin VOINEA,  locuitorilor comunei . Mai multe amănunte de la fața locului veți putea afla în ediția tipărită a publicației Jurnal giurgiuvean de vineri 28 august. Veți putea citi atunci pe cine a criticat vehement scriitorul Radu Theodoru , și declarațiile sale critice la adresa celor ce conduc astăzi destinele culturii românești .

(Redacția)