liliana-ciobanu

 

Răspunzând unor întrebări ale jurnaliștilor giurgiuveni, vineri 19 iunie,  în cadrul unei conferințe de presă a Partidului Social Român (PSRO) deputatul Liliana Ciobanu, președintele interimar al Organizației Județene Giurgiu, a dorit să facă mai multe precizări   în legătură cu  știrea că toți consilierii locali din vremea mandatului fostului  primar Lucian Iliescu , recent pus sub urmărire penală de către DNA, vor fi chemați la DNA, declarând:

Da, am fost citată și audiată joi, 18 iunie, la DNA în cazul anchetei declanșate vis- a- vis de Piața Centrală din Municipiul Giurgiu, de pe vremea când primar era Lucian Iliescu, iar eu eram consilier local al PSD. Nu știam atunci ce se va întâmpla ulterior, a declarat Liliana Ciobanu. Când s-a dezbătut în Consiliul Local acel proiect era prin 2010, și nu știam ce va fi. La vremea respectivă eram în echipa de consilieri locali a PSD, echipă care se știe că declara  atunci că nu este de acord cu așa zisa modernizare a Pieței Centrale, iar terenul de 2.200 de metri pătrați, unde se află acum sediul unei bănci și un market nu apărea în proiect, ca  de fapt nici ceea ce este azi construit acolo! Am fost la DNA ca martor, și am înțeles că toți consilierii locali din acea vreme vor fi citați, în același scop!

Liliana Ciobanu, a mai spus că a fost întrebată și dacă  la vremea respectivă știa ce firme se vor ocupa de modernizări. Am spus că nu știam, și că era vorba despre o licitație care urma să se desfășoare. Eu și consilierii municipali ai PSD n-am votat acel proiect de hotărâre de Consiliu Local. Atunci Consiliul Local era alcătuit din 11 consilieri ai PNL, 6 ai PSD și 4 ai PDL. Proiectul a trecut cu 14 voturi pentru. Știu că de la PSD un număr de 5 consilieri au votat împotriva proiectului, și un singur consilier, Marian Măroiu, a votat pentru acel proiect motiv pentru care a și fost exclus ulterior din partid. Consilierii PNL au votat pentru, dar nu știu cum au votat cei 4 consilieri ai PDL, respectiv Velicu Mărioara, Velicu Florian și domnii Ivan și Nemțescu” – a precizat deputatul giurgiuvean.

La vremea respectivă mulți  din membrii PNL Giurgiu îi acuzau pe cei de la PSD că nu vor să se dezvolte orașul! Lucian Iliescu ne spunea că nu știm ce înseamnă un oraș accidental, cu deschidere spre Europa! Sincer îmi pare rău că Giurgiu nu s-a dezvoltat, și uite ce greu o duc azi giurgiuvenii! Dar, nu sunt eu în măsură să spun cine este de vină după aceea! Noi, în acei ani nu eram împotriva modernizării orașului Giurgiu, dar vis – a – vis de modernizările de la piață aveam niște dubii! De fapt proiectul de hotărâre nu s-a votat din prima dată, ci el a trecut de Consiliul Local după mai multe etape de dezbateri! a mai declarat Liliana Ciobanu.

Heliade CĂLIN