Pe 26 ianuarie unii au aniversat ziua de naștere a lui Nicolae Ceaușescu ( 26 ianuarie 1918 , Scornicești). În  materialul primit din partea autorului, Ion Coja, (căruia îi mulțumim pentru disponibilitatea pe care ne-a arătat-o),  pe parcursul câtorva zile am aflat cum și de ce au fost omorâți – în pripă – soții Ceuaușescu . În acest fel am făcut publice  mărturii puțin cunoscute de publicul giurgiuvean.Un micro-”serial” ce sperăm că  a adus o oarecare lumină asupra unei părți din Revoluția din decembrie 1989…

(ultima parte)

”Pe Nicolae Ceaușescu au vrut să-l linșeze, nemernicii! Acesta a fost planul lor!”

Mi-aduc aminte că în anii 50, pe lângă Tulcea, o șatră de țigani a stârnit mânia unui sat, printr-o crimă care a revoltat întreaga comunitate. Țăranii au tăbărît cu toții asupra corturilor și au lovit cu topoare și furci în tot ce mișca: copii, femei, bătrâni… A fost un măcel cumplit, singurii care au rămas în viață au fost câțiva puradei, incapabili să povestească organelor judiciare ce s-a întâmplat. Iar țăranilor, anchetați de procuratură, nu le-a fost greu să se apere, zicând fiecare că n-a fost de față, n-a dat în nimeni, când au ajuns la locul faptei victimele erau deja moarte, nu au văzut de mâna cui!… Nu s-a putut stabili de mâna cui a murit X sau Y.

La fel, în decembrie 1989, nu s-ar fi putut stabili cine, a cui lovitură, a cauzat moartea lui Nicolae sau a Elenei!… Nu s-ar fi putut stabili nici măcar cine au fost manifestanții din grupul agresiv! Asasinilor le-au lipsit câteva secunde ca să pună mâna pe vânatul lor! Au întârziat cu câteva secunde numai!… Secunde binecuvîntate, care ne-au ferit să înscriem în istorie o crimă unică prin abjecția și cruzimea celor care au plănuit-o! Cine au plănuit-o? Brucan, Voican? Petre Roman, Iliescu?… Unde au plănuit-o? La București sau la Moscova?…Mai mult nu insist! Mi-ar părea bine să se dovedească falsă pista deschisă prin cele spuse mai sus. Țin la onoarea noastră, de popor civilizat, omenos! În alte texte, scrise după plăcerea inimii mele, am făcut mult caz de omenia românească…Ne-a făcut de rușine, de ocara lumii întregi mascarada criminală de la Târgoviște, din ziua de Crăciun! Încremenesc însă la gândul că putea rușinea și oroarea să fie și mai mare!… Mult mai mare! Mulțumescu-Ți, Doamne, că nu ne-ai părăsit cu totul în „acele clipe”! Atât, deocamdată.

Post scriptum. Mă mai întreb una: nu cumva amicul meu N.O. a aflat de la însuși dl Aurel David despre nemernicii ăia de emanați că au vrut să-l linșeze pe Ceaușescu? Dacă mă gândesc bine, cei doi au fost destul de colegi, colegi de serviciu, înainte de 1989! Sigur sunt că se cunosc! Amândoura, multă sănătate!

Nota Redacției:  Textul de mai jos a fost publicat prima oară în decembrie 2013, pe acest site… În decembrie 2014 a fost re-publicat în revista „Lumea”. Unul dintre cei care au citit prestigioasa revistă,  profesorul Dan Zamfirescu, m-a sunat să-mi spună că este foarte posibil să am dreptate. Și a adăugat un argument: există o înregistrare cu Ion Ilescu comentând cele petrecute pe 25 decembrie 1989, când acesta „se scapă” și zice: „ar fi fost mai bine dacă lumea care a intrat în clădirea Comitetului Central pe 22 decembrie l-ar fi linșat! S-ar fi rezolvat multe!” …Caz  tipic de ceea ce se cheamă: „gura păcătosului”! (Ion Coja)

(Material publicat de Ion Coja în Marele Manipulator în data de 12.01.2015  pe site-ul www.ioncoja.ro)

N.Red. Cei ce doresc să citească acest material, în întregime, pot căuta în arhiva noastră , pe perioada ultimilor zile sau pe site-ul autorului, notat de noi mai sus.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.