De ceva timp, site-ul giurgiu.news încearcă să ne convingă cât de minunat este domnul Cristian Marciu, vicepreședinte al Consiliului județean Giurgiu, cel ce nu a avut onoarea de a-și cere singur  demisia după ce a fost  acuzat de ANI pentru incompatibilitate, zăcând cu îngăduința și din gratitudinea primei Doamne a județului, prefecta Nina Crișu, într-un scaun care demult nu i se mai cuvine, în contrast  cu înlocuitorul său, Ionuț Matei, fost pesedist ( promovat , culmea! de însuși liderul PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău, pe vremea când Matei  era descris ca un membru de mare valoare și de mare viitor al partidului). Între timp omul, adică Matei, a plecat de lehamite din PSD, motiv pentru care trebuia ”aruncat la lei”!  Dar iată în rândurile de mai jos cum arată un ”solo” de ”cult al personalității” interpretat de site-ul  mai sus amintit:

CRISTIAN MARCIU. Nascut si crescut in Giurgiu, absolvent de facultate, inginer, recunoscut pentru experienta sa profesionala, a ocupat numeroase functii de conducere. A fost primar al municipiului, are “la activ” trei mandate de consilier judetean, vicepresedinte al CJ, un nume recunoscut si respectat de giurgiuveni, atat de cei din municipiu (multi dintre ei lucrand, de-a lungul timpului, alaturi de Marciu), cât și de cei din judet, care stiu bine ca banii ce au ajuns la primariile lor au venit gratie eforturilor lui Cristian Marciu.

IONUT MATEI .Un venetic pentru Giurgiu, de fel din Bragadiru, fara vreo legatura speciala cu judetul Giurgiu. Are la activ doar absolvirea unui liceu si s-a “remarcat” in activitatea politica in calitate de “arete” al lui Niculae Badalau (la partidele de vanatoare). In rest, ar mai fi de spus despre Matei ca a ajuns consilier judetean pe listele PSD, partid pe care ulterior l-a tradat si ca acum, gratie ”numeroaselor sale merite si impresionantului CV” a ajuns vicepresedinte al CJ. Comparatia dintre cei doi este mai mult decat edificatoare. Dar, cum scopul lui Mustatea este sa se inconjoare de oameni incompetenti si obedienti, care sa faca exact acelasi lucru ca si el: adica ABSOLUT NIMIC pentru Giurgiu, e clar ca Matei este alegerea ideala. Ca doar nu era sa opteze pentru Marciu, a carui valoare era net superioara celei a lui Mustatea! Asa ca de-acum incolo, judetul are un viitor mai mult decat stralucit, cu ”trioul formidabil” Mustatea-Gavrila-Matei la conducere… Un trio in care, probabil Gavrila va deveni specialistul “number one” in proiecte europene si atragerea de bani in judet. Cu asa un viitor stralucit, maine-poimaine ne vedem dati ca exemplu in UE pentru progresele remarcabile din judetul Giurgiu!

Un text tendențios, cu un Marciu grețos siliconat , care abia mai poate vedea ceva de acolo de sus, de  pe soclul pe care  a fost cocoțat. Dar hai să citim ce scria  site-ul giurgiu.news , acest  Kinder cu surprize, local,  despre același  Cristian Marciu , cu doar câțiva ani în urmă . Citiți și vă cruciți:

MAFIA CARE ÎNGROAPĂ GIURGIU…

Este un capitol nou, pe care-l vom consacra problemelor de logica si de adevar. Într-o abordare cognitivista. Notiunea de adevar are o mare importanta si, prin urmare, si notiunea de logica.
De ce inductie si deductie? Pentru ca inductia si deductia, intr-un anumit punct, se deosebesc.
Deductia se bazeaza pe reguli care, avand niste premise adevarate, conduc la concluzii adevarate, independent de experienta. Iar inductia conduce la concluzii pornind de la premise care se sprijina pe experienta.
Să vedem așadar, care este legătura logica între clanul Butoane, Cosmin Marciu, Cristian Marciu si Primarie.
Ar putea sa nu fie nicio legatura. Dar daca plecam de la aceasta premisa, am aplica doar deductia. Aplicand și inducția, adică sprijinindu-ne pe experiențe (de orice fel), putem să lărgim aria de analiza.
Cristian Marciu a fost prefectul judetului, viceprimar si contracandidatul permanent al lui Iliescu la pozitia de primar. Cristian Marciu se folosea de toate mijloacele de lupta prin media – în campanile electorale – ca să minimalizeze sau chiar sa desfiinteze mitul “primarului gospodar și imaculat” Lucian Iliescu.
Cosmin Marciu este fiul lui Cristian Marciu. Cosminel a devenit asociat la firma Kleisto, firma care a avut nenumarate contracte cu Primaria Giurgiu. Clubul Emotione, care apartine tot lui Cosmin Marciu, era cunoscut în oraș ca fiind locul de întâlnire al “gulerelor albe” din clanul Butoane. De ce nu mergeau camerele de supraveghere? Este lesne de înțeles ca tot ce se întâmplă în club, trebuia să rămână într-un circuit închis al “omertei de la Giurgiu”. Date fiind funcţiile tatălui, Cosmin îşi permitea să ţină sistemul de monitorizare video nefuncţional, astfel încât membrii clanului Butoane să poată comite nestingheriţi diferite infracţiuni. În plus, potrivit unor surse judiciare, o primă expertiză a arătat că ultimele imagini surprinse de respectivele camere au fost şterse. Potrivit anchetatorilor, Cosmin Marciu a tolerat această ,,scăpare gravă”, după cum şi tatăl lui, fostul prefect, a tolerat, în mandatul său, ilegalităţile şi scandalurile provocate în stradă de membrii clanului ,,Butoane”, sau a făcut scăpate anumite fapte ale primarului Iliescu.
Nu în ultimul rând, Cristian Marciu  a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a preda PSD-ul în mâinile lui Lucian Iliescu . Si era cât p-aci să îi reușească.  Dar cum ulciorul nu merge de multe ori la apa, iată ca teoria inducției deductive a oprit acțiunea…
Mergând pe aceeași teorie a logicii, și plecand de la aceleasi premise, exista o legătură strânsă între clanul Butoane, Cristian și Cosmin Marciu și Lucian Iliescu… (Autor: V.D. TOTH – giurgiu-news)

Ei, ce ziceți de asta? Ambele texte aparțin , aceluiași site! În timp ce într-unul Cristian Marciu este martirizat ( la un pas de a i se cere sanctificarea),  în celălalt este explicit  anatemizat. Iată de ce ne întrebăm, ca vechi jurnaliști ce suntem, în ce material (dintre cele două de mai sus)  condeierii site-ului au fost sinceri, scriind despre acest personaj? În primul, ori în al doilea? Vă asigurăm că nu am dorit  să demonstrăm altceva decât  ipocrizia condeierilor ce se ascund în spatele acestei publicații on line,  ce nu mai au curajul de a se semna  măcar cu pseudonim, așa cum o făceau cu mulți ani în urmă.  Precizez totodată  că acest  ”argumentum ad absurdum” l-am făcut doar  cu …materialul clientului! (Florian TINCU)

3 COMENTARII

  1. Este imposibil sa numesti mizeria aia on-line ziar, ziarul ofera informatii, stiri, anchete nu arunca doar cu laturi in opozantii politicii. Este o rusine a oricarui tip de presa si apoi ca sa ai un ziar trebuie sa te numesti jurnalist,nu pomanagiu. Cand stai cu mana intinsa la cativa politicienii pentru a scrie gunoaiele ce le trec lor prin minte si oricum nu te recomanda nimic atunci esti o pubela on-line unde dejectezi niste mizerii.

  2. Sincer este cel mai prost site, nu stim cine scrie probabil ca le este rusine sa se semneze. Cu siguranta niste semianalfabeti care nu si-au gasit loc de munca in alta parte si isi vand putinele cunostinte ieftin,unor politicieni dispusi sa se foloseasca de ei. Mai sunt site-uri on-line locale de stiri unele chiar interesante,insa giurgiunews este de….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.