După ce ani la rândul  Zona de frontieră de la Giurgiu a fost lăsată în paragină sub directa administrare a Ministerului Transportului , șoseaua Prieteniei fiind, așa cum scriam deunăzi,  o rușine locală și națională, iată că imediat ce a trecut în administrarea Primăriei Giurgiu, ea ar putea arăta altfel.  În ultima sa conferință de presă,  primarul municipiului Giurgiu a declarat că în 2015  se va începe un proiect ambițios și în Vama Giurgiu…

De două luni ne-a revenit deja în proprietate terenul din Vamă, în suprafață de 32 de hectare, inclusiv clădirile aferente, a declarat Nicolae Barbu. De la anul aici vom face investiții de 15 milioane de euro, pe un proiect cu finanțare europeană, și sper să-l finalizăm până la 31 decembrie 2015. Vom construi și două parcări foarte mari. Prin aplicare a noului proiect tirurile vor intra pe la Poliția Locală Giurgiu și nu vor mai circula prin Cartierul Rudari, ca acum. Tirurile și autoturismele vor ieși din țară direct, fără să mai intre prin Vamă iar taxarea și cântarul se vor efectua la ieșirea din țară. După ce vom finaliza acest proiect vom gândi și cum să rezolvăm problemele de pe toată strada 1 Decembrie 1918 și din Cartierul Rudari.(Heliade CĂLIN)

N.Red. Sperăm ca povestea asta cu Vama Giurgiu , ce ne-a tot fost promisă  până acum de sute de ori,  să nu se transforme într-o poveste cu cocoșul roșu**,  în care chiar să nu mai creadă nimeni…Totodată avem speranța că lucrările  nu vor ajunge, iar, pe mâna lui Marian Mina, directorul Direcției Regionalei de Drumuri și Poduri București, giurgiuveanul  care ne-a tot promis, vorba cântecului: un pod mai falnic și mai frumos … de pe vremea  când tocmai fusese  el investit în această funcție, pentru meritul de a fi demonstrat că este un merituos sponsor de partid…dar între timp podul Prieteniei a devenit un Kosovo, tot mai greu de traversat pe partea românească a carosabilului.

(** expresie ce  desemneazeă orice întâmplare, acțiune sau conflict care nu se mai termină)