Obrazul subțire  cu cheltuială se ţine! Așa s-ar putea spune despre modul cum și-a sărbătorit premierul Victor Ponta ziua de naștere, ce a coincis, deloc întâmplător, cu lansarea candidaturii sale la alegerile prezidențiale. Se pare că PSD a plătit doar pentru închirierea Arenei Naţionale suma de 219.132,30 RON, la care se adaugă şi consumul de utilităţi – spun cei de la comisarul.ro.

De ziua lui, pe 20 septembrie 2014, Faraonul Victor Ponta îşi lansa a treia oară candidatura la prezidenţiale.  De data aceasta printr-un spectacol megalomanic organizat de PSD pe Arena Naţională din Bucureşti.

După cum vă amintiți, pentru acest exercițiu de forță de tip  faraonic,  la stadion au fost aduşi atunci zeci de mii de simpatizanţi pentru a participa la eveniment; aparent, unii au fost plătiţi, dar probabil că majoritatea primiseră pur şi simplu sarcină de partid să vină la Bucureşti cu unul din cele 1.000 de autocare închiriate (oare?) de PSD. Circulaţia rutieră a fost închisă pe mai multe artere din jurul stadionului ,iar câteva televiziuni au transmis în direct spectacolul. În tribune, susţinătorii d-lui Ponta au primit popcorn – o aluzie plină de trufie la declaraţia la fel de trufaşă a candidatului, că în primul tur n-are altceva de făcut decât să stea la televizor cu o pungă de floricele în timp ce se luptă contracandidaţii lui ca să intre în turul doi.

Au trecut de atunci mai puţin de 3 luni şi viaţa arată acum cu totul altfel pentru Victor Ponta – iar viitorul, chiar mai rău. Dar, despre asta, la timpul potrivit.

Privind la tv lansarea nord-coreeană din septembrie, am vrut să ştiu cât a plătit PSD pentru închirierea stadionului. De aceea, am trimis Primăriei Municipiului Bucureşti o solicitare oficială în acest sens, pe baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, scrie Vlad Petreanu pe blogul său.

Cererea a fost formulată astfel:

“Vă rugăm sa ne comunicati următoarele informatii:

1. Numarul si data contractului prin care a fost inchiriata Arena Nationala in vederea organizarii evenimentului de lansare a candidaturii prentru presedintia Romaniei a presedintelui PSD, dl. Victor Ponta, eveniment care a avut loc in data de 20 septembrie 2014.
2. Numele entitatii juridice care a semnat contractul din partea organizatorului evenimentului si numele si calitatea persoanei care a reprezentat aceasta entitate juridica.
3. Suma totala pentru care a fost inchiriata Arena Nationala in vederea acestui eveniment cat si termenele de plata si eventualele transe de plata agreate prin contract.”

Am primit răspunsul ieri. PMB a retransmis cererea mea către Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, care a dat următorul răspuns oficial: Se observă că PSD a încheiat contractul de închiriere a Arenei Naţionale cu numai 3 zile înainte de eveniment – ceea ce spune ceva despre relaţiile dintre PSD şi instituţiile statului român.

Preţul închirierii: 219.132,30 RON, TVA inclus, “la care se adaugă consumul de utilităţi”.*

Mie nu mi se pare mult – adică, la suma asta, parcă văd că mâine, poimâine, avem şi prima nuntă de megastar al manelelor organizată pe Arena Naţională.

Cât a costat cu totul acţiunea – cu aducerea atâtor zeci de mii de oameni în Bucureşti plus producţia propriu-zisă a evenimentului – n-avem de unde şti, că acestea nu sunt informaţii publice, ci doar ale PSD. Ce ştim sigur e că a costat mult mai mult decât a făcut, în cele din urmă, conchide Vlad Petreanu.