În cadrul conferinţei de presă a PNL,  din 5 decembrie,  Elsa Joantă, purtătorul de cuvânt a dorit să facă câteva precizări legate de intenţia de demisie a vicepreședintelui  Liviu Popazu din funcţia biroului politic municipal: Vreau să fac câteva precizări vis – a – vis de intentenţia domnului Liviu Popazu, de a demisiona din funcţia de vicepreşedinte al biroului politic municipal. Discutând împreună cu dânsul la şedinţa noastră din 3 decembrie, am vorbit ca între colegi şi prieteni să mai reflecteze asupra deciziei, motiv pentru care demisia nici nu a fost înregistrată în mod oficial în evidenţele secretariatului, iar ieri după încă o noapte reflecţie şi după mai multe cosultări cu colegii şi apropiaţii săi, domnul Liviu Popazu a renunţat la această intenţie. Şi aş mai dori să subliniez că nici o secundă nu s-a pus problema renunţării la funcţia de viceprimar.

Tot legat de acest subiect co preşedintele liberal Gheorghe Ştefan a spus la rândul său: – Eu trebuie să vă mărturisesc că nici nu am fost informat de intenţia dumnealui de a demisiona, dacă vrea să o facă este bine venită din punctul meu de vedere, demisia este un act unilateral. Am spus şi în comentariul meu şi acest lucru am să-l şi fac în prima şedinţă de birou judeţean, o să supun discuţiei atitudinea domniei sale faţă de un copreşedinte de filială judeţeană şi faţă de un vicepreşedinte naţional, aici fiind vorba de mine…

Din ușurința cu care liderul PDL, Gheorghe Ștefan,  pare a  renunța la un membru de bază al Partidului Liberal din Giurgiu nu putem înțelege decât că PDL ar cam încerca să pună șaua pe PNL și să-l cam încalece. Vom vedea ce se va întâmpla săptămâna viitoare când la Giurgiu este așteptat staff-ul Alianței în frunte cu Vasile Blaga, pentru a decide cu cine va merge în continuare Alianța PDL-PNL Giurgiu, și cu ce co-președinți. (I.C.MANDU)