093

La Giurgiu ziua Națională a României a debutat cu o slujbă religioasă urmată de o paradă militară. Emoționant a fost momentul când tinerii elevi

din Giurgiu au defilat cu un drapel de peste 5o de metri lungime, dus pe brațe, ca un semn de mândrie , cum ne spunea unul dintre ei, că sunt români. După depunerea de coroane la monumentul eroilor, de către reprezentanții mai mai multor instituții (președintele Consiliului județean Giurgiu, Vasile Mustățea, vicepreședinții Dumitru Gavrilă și Cristian Marciu, și alți consilieri județeni urmați de consilieri ai CL Giurgiu, în frunte cu primarul Nicolae Barbu și viceprimarii Alexandru Vladu și Liviu Popazu) , sărbătoarea a continuat cu  uriașă  masă populară, la  care Primăria municipiului Giurgiu a pregătit un număr de 12.000 de sărmăluțe tradiționale și de post, pe fondul muzical al programului folcloric oferit special de un număr important de cântăreți și rapsozi populari. Iată pe scurt care  au fost principalele manifestări organizate în municipiul Giurgiu de Ziua Națională.

Manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie se vor încheia cu deplasarea cu torțe a detașamentelor participante la defilare însoțite de majorete și Fanfara Centrului Cultural ‘Ion Vinea’.  Din păcate timpul a fost câinos , acoperind orașul cu o ploaie de chiciură  ce a dorit să anunțe că iarna este deja la porțile orașului.

Vă prezentăm alături un grupaj de fotografii ce vorbesc mai bine decât reporterii noștri despre această sărbătoare a tututor românilor. Mulțumim colaboratorului nostru Constantin Nicolae pentru toate aceste imagini realizate la fața locului.

(T. Florian & I.C. Mandu)