De curând, premierul Victor Ponta  a afirmat că îşi doreşte ca din guvern să facă parte şi Călin Popescu Tăriceanu. Plecând de la această declaraţie a premierului, l-am contactat telefonic pe Toma Petcu preşedintele organizaţiei judeţene a PLR Giurgiu rugându-l să ne prezinte un punct de vedere .

Consider că în actuala coaliţie guvernamentală este nevoie şi de o componentă liberală aşa cum a fost gândit USL-ul încă din 2010. Deasemenea consider că trebuie să existe un echilibru în conducerea acestei ţări pe toate segmentele sociale, fie că sunt de stânga sau de dreapta, trebuiesc reprezentate în conducerea ţării. O dată cu ieşirea PNL-ului din arcul guvernamental, se impunea prezenţa unui partid de dreapta care să dea un echilibru, o constantă actului de guvernare. Dacă acest lucru se va realiza, eu îmi doresc ca prin intrarea la guvernare, PLR-ul să acceadă la cele funcţii care reprezintă dreapta şi aici mă refer la ministerul de finanţe, ministerul economiei, ministerul transporturilor, ministerul dezvoltării etc. A nu se înţelege că dorim să avem miniştri în toate aceste ministere, dar cu siguranţă putem avea miniştri  în planul 2 – 3 şi anume , secretari de stat sau subsecretari de stat, oameni din PLR care au o bună viziune despre cum ar trebui  să funcţioneze economia României, pentru a putea evita în anul următor o eventuală scădere economică.”

Întrebat  dacă partidul dumnealui este sau nu este încă înregistrat legal, și dacă în condiţiile  neînregistrării acestuia  se mai poate pune îproblema  intrării la guvernare, Toma Petcu a răspuns: “ Întrucât termenul de înregistrare la tribunal a partidului este în luna decembrie, cooptarea în guvern se poate realiza în două moduri. 1– prin cooptarea PNM, viitor PLR sau 2– cooptarea persoanelor propuse de noi ca  independente, urmând ca în viitorul apropiat , odată cu apariţia înregistrării la tribunal a PLR-ului , să devenim parteneri în arcul guvernamental”.

I.C.MANDU 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here