La propunerea președintelui Vasile Mustățeaconsilierii județeni au aprobat în ședința din 19 noiembrie, a Consiliului județean Giurgiu, un sprijin financiar pentru Biserica din localitatea Drăghiceanu , deși atunci când s-a luat în discuție aprobarea Proiectului de hotărâre privind atribuirea în folosință gratuită a imobilului  situat în comuna Hotarele, aflat în domeniul public al județului ,  Protoeriei Herești, consilierii au luat foc, pur și simplu!

Cum află Protoeria și Arhipiscopia Giurgiu de aceste spații? Eu zic să-l punem pe Patriarhul Daniel în funcția de Prim Ministru … pentru că tot fac bisericile politică! Vă propun domnule președinte să scoatem la licitație acest teren, prin presă. Să nu le mai dăm clădiri gratis, pentru că pe urmă ne vor cere bani tot nouă, ca să le repare! Penticostalii, Adventiștii, Baptiștii și Martorii lui Iehova nu întind mâna la noi așa cum fac reprezentanții Bisericii Ortodoxe  și, ați văzut ce palate au, pe care și le îngrijesc singuri! Într-o zi o să ne trezim că pe lângă domnul Dumitru Beianu, care este administratorul public al județului, o să mai avem încă un post de Administrator public adjunct condus de un vice-episcop!”- a precizat, în stilu-i caracteristic , consilierul județean Constantin Buduru. În sprijinul acestuia a sărit cu argumente și consilierul Constantin Basangiac, care a menționat:  ”Și eu mă întreb de ce vor acest spațiu și de ce nu-și repară bisericile pe banii lor? Propun respingerea proiectului”. Tot la acet punct consilierul Mihnea Boerescu a declarat:  ”Am analizat 57 de cazuri din ultimii 4 ani, și am constatat că am dat foarte mulți bani la biserici! Nu mi se pare normal să ne ceară nouă mereu bani…!”

Președintele Vasile Mustățea a dorit să  făcă   mențiunea  că pe vremea când era prefect, la inițiativa sa Guvernul Tăriceanu a dat bani la foarte multe biserici din județul Giurgiu, pentru a fi reparate. În plus terenurile din domeniul public nu se valorifică și nici nu se pot concesiona la biserici. Propun să le dăm această clădire pentru că altfel se deteriorează, este primul imobil care se dă unei Biserici decând sunt eu președinte, iar Protoeria Herești dorește să-l repare printr-un proiect pe fonduri europene- a mai spus președintele Mustățea.  Supus la vot, proiectul a primit aviz favorabil, înregistrându-se doar patru voturi contra (Ciobanu Constantin, Buduru Constantin, Chiran Nicolae și Boerescu Mihnea), dar și o abținere din partea  consilierului Andrei Ovidiu.

(Heliade CĂLIN)                            

 

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Bravo domnilor consilieri,Constantin Buduru,Constantin Basangeac,Mihnea Boerescu,D-zeu. sa ma ierte, dar astia nu se mai satura niciodata,consider ca acea cladire isi poate avea utilitatea in alta parte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.