Vineri  7 noiembrie , Poliția  a efectuat 24 de percheziții domiciliare în municipiul București și în 9 județe, printre care și Giurgiu,  fiind puse în aplicare 120 de mandate de aducere. Perchezițiile au fost făcute la domiciliile unor persoane bănuite, dar și  la cazinourile unor hoteluri, precum și la câteva saloane de masaj

În urma acestor activități desfășurate  pentru destructurarea unei rețele specializată în infracțiuni de proxenetism, 4 persoane au fost arestate preventiv, față de 5 persoane s-a dispus măsura arestului la domiciliu, iar față de alte 13 persoane bănuite în cauză s-a luat măsura controlului judiciar. De asemenea, în cadrul perchezițiilor au fost ridicate în vederea confiscării sau indisponibilizate mai multe înscrisuri, sume de bani, respectiv 18.275 de euro, 150 USD și 8.400 de lei, precum și două autoturisme de lux.

La acțiune au participat peste 300 de polițiști din cadrul Direcției Investigații Criminale — IGPR, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, precum și din cadrul Direcției de Combatere a Crimei Organizate — IGPR, Direcția de Poliție Transporturi — IGPR, Brigada de Combatere a Crimei Organizate București și ai Inspectoratelor de Poliție ale județelor Argeș, Ilfov, Călărași, Dâmbovița, Prahova, Sibiu, Timiș, Olt și Giurgiu și  s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale — IGPR, SRI și DIPI.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul unui dosar penal aflat în documentarea Politiei Capitalei — Serviciul Grupări Violente, sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

În fapt, din cercetări a reieșit că, membrii rețelei, cetățeni români, israelieni și turci, ar fi frecventat mai multe cazinouri din București, de unde ar fi racolat clienți, în principal, cetățeni străini, cărora le prezentau mai multe femei dispuse să întrețină relații sexuale contra cost. Pentru serviciile sexuale prestate, cei în cauză ar fi solicitat sume de bani cuprinse între 100 și 700 de euro.

În urma administrării probatoriului, polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, 33 de persoane care au fost introduse în Arestul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. La data de 8 noiembrie a.c., magistrații Judecătoriei Sectorului 1 București au dispus arestarea preventivă față de 4 suspecți, măsura arestului la domiciliu față de alți 5 și măsura controlului judiciar față de 13 persoane. Șapte  dintre cele 22 de persoane față de care instanța a dispus măsuri preventive, sunt cetățeni străini, israelieni și turci.În urma activităților desfășurate de Poliția Română pentru destructurarea unei rețele specializată în infracțiuni de proxenetism, 4 persoane au fost arestate preventiv, față de 5 persoane s-a dispus măsura arestului la domiciliu, iar față de alte 13 persoane bănuite în cauză s-a luat măsura controlului judiciar. De asemenea, în cadrul perchezițiilor au fost ridicate în vederea confiscării sau indisponibilizate mai multe înscrisuri, sume de bani, respectiv 18.275 de euro, 150 USD și 8.400 de lei, precum și două autoturisme de lux.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.