Carnea de porc va fi mai ieftină anul acesta de sărbători. Așa susțin producătorii . Ei anunţă preţuri mai mici cu cel puţin 5%,  faţă de anul trecut. O ultimă soluţie aplicată de fermieri pentru a nu rămâne cu marfa pe stoc, în condiţiile în care piaţa este invadată de produse de import. Fermierul vinde kilogramul de porc în viu cu 8 lei. Cât cerea şi anul trecut. Kilogramul de porc în viu costă între 8 şi 10 lei, în funcţie de producător. În magazine, carcasa se vinde între 15 şi 17 lei. Deşi românii se aşteaptă scumpiri la carnea de porc în pragul sărbătorilor, producătorii asigură că nu vor ridica preţurile și că,  din contră,  vor  ieftini…

Fermierii mai spun că sunt nevoiţi să scadă preţurile din cauza concurenţei. Mai ales din cauza embargoului rusesc, piaţa românească fiind  invadată de carne de porc din import, care se vinde mult mai ieftin faţă de cea autohtonă. Indiferent din ce parte vine, cei cu venituri mici,  iar  Giurgiu excelează la acest capitol,  abia așteaptă probabil să vină sărbătorile pentru a avea și ei acces la o bucățică de carne…Dar cei mai mulți sunt sceptici, susținând că  vestea asta dată cu câteva ore înainte de alegeri , nu este decât o gogoașă electorală . Vom trăi și vom vedea…și vom mânca, am vrut să spun !(Florian T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here