politia_romana_46040300În perioada minivacanței de Anul Nou, Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu va avea la datorie, în medie, 170 de polițiști care vor acționa zilnic, pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea cetățenilor, intervenind atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

            Din totalul polițiștilor ce vor fi prezenți la datorie în această perioadă, 123 sunt polițiști de ordine publică, 29 de poliție rutieră, 8 de la Serviciul de Acțiuni Speciale și 10 de la celelalte structuri, respectiv investigații criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi și substanțe periculoase.

            Polițiștii vor acționa pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale atât în mediul urban cât și în mediul rural, asigurând totodată liniștea și ordinea publică în proximitatea unităților de alimentație publică, hotelurilor și a altor localuri și locuri publice, atât din municipiul Giurgiu, orașele Mihăilești și Bolintin Vale precum și din mediul rural, unde se vor organiza activități specifice cu ocazia  sărbătoririi Anului Nou.

            Polițiștii rutieri se vor afla și ei pe principalele drumuri naționale și județene sau în zonele de risc și vor urmări asigurarea fluenței circulației, reducerea riscului rutier și depistarea încălcării normelor rutiere, în special cele referitoare la consumul de băuturi alcoolice de către conducătorii auto, depășirea vitezei legale și verificarea echipării corespunzătoare a autoturismelor pentru sezonul de iarnă.

            Nu în ultimul rând, acțiunile polițiștilor vor viza în această perioadă, depistarea și sancționarea persoanelor care introduc în țară, transportă, dețin și comercializează ilegal obiecte artizanale și de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice dar și persoanele, deținători și utilizatori, de astfel de produse ilegale.

            Reamintim că persoanelor fizice le este permisă achiziționarea, transportul, deținerea și utilizarea doar a obiectelor pirotehnice din clasa I.

            Recomandăm cetățenilor să adopte în aceste zile o conduită corectă și să acorde o atenție sporită asigurării antiefracție a bunurilor mobile și imobile pe care le dețin, pentru a avea o sărbătoare liniștită cu ocazia Anului Nou, sfătuindu-i în același timp, ca în caz de nevoie, să nu ezite să apeleze numărul de urgență 112.

(JURNAL)