refugiatiPoliţiştii de frontierã din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au depistat în ultimele 24 de ore 13 migranţi, cetăţeni sirieni, iranieni şi afgani care au încercat să intre ilegal în România.

 

Luni 11 noiembrie ora 6.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bistreţ, judeţul Dolj, au depistat în apropierea unui canton hidrografic aflat în zona de competenţă opt persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

În urma legitimării celor în cauză, poliţiştii de frontiera au stabilit că aceştia sunt cetăţeni sirieni, o familie cu doi copii minori şi alte patru persoane de sex masculin, având vârste cuprinse între 3 şi 39 ani.

Cu ocazia primelor verificări s-a stabilit faptul că aceştia au traversat fluviul Dunărea, din Bulgaria, cu ajutorul unei ambarcaţiuni.

Persoanele în cauza au declarat că au plătit suma de 1.500 euro de persoană unei călăuze, cetăţean turc, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Tot  luni poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în zona adiacentă punctului, o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos şi nu îşi justifica prezenţa în zonă.

Pentru continuarea cercetărilor persoana în cauză a fost condusă la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Giurgiu, unde a rezultat că este cetăţeanul sirian Malkea S., în vârstă de 19 ani, care a declarat că dorea să ajungă în Germania.

De precizat că duminică 10 noiembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Giurgiu, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliţiei Municipale, au depistat, în apropierea autogării Giurgiu, un grup format din patru persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Ulterior s-a stabilit că bărbaţii sunt 3 cetăţeni iranieni, respectiv 1 afgan,  cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani.  La cercetări, cei în cauză au declarat că au trecut frontiera de stat a României, ajutaţi fiind de un bărbat ale cărui date de identitate nu le cunosc, căruia i-au plătit suma de 4.000 dolari de persoană pentru a ajunge în Austria.

 

În toate cazurile de mai sus , poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi conform protocolului româno-bulgar, acestea au fost predate autorităţilor de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

(Jurnal Press)

2 COMENTARII

  1. Nu cred ca avem o sansa reala sa intram sau sa fim acceptati in Schegen, atata timp cat vamesii sunt ridicati in grup pentru tot felul de infractiuni, cat timp dosarele penale de la multe puncte vamale nu sau finalizat. Mai avem de luptat cu conruptia, infractorii sunt uneori chiar cei pusi sa respecte legea, respectiv vamesii. Cand vor putea justifica conturile din banci, masinile luxuriante, vilele cat un palat, in timp ce salariile lor sunt asa cum sunt nu putem vorbi de intrare in randul tarilor europene respectate.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.